BACON cheesecake

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3169
Kontakt:

BACON cheesecake

Indlæg#1 » 18. apr 2015, 18:32

Jeg har tænkt på det længe, så nu skulle det være. En lille springform, 18 cm Ø, et stykke bagepapir klippet til så det passer i bunden, 10 Digestives og 55 g smør.
Kiksene knuses til rasp og blandes med det smeltede smør. Det hældes over i formen og trykkes godt sammen, evt. med en ske. Bages 5 min. ved 160 grader, tages ud og køles af.

1/4 pk. mørk moscovadosukker bredes ud i bunden af et fad, jeg bruger et Scanpanfad, 4 skiver mager bacon lægges på sukkeret og et nyt lag sukker lægges oven på. Karamelliseres i ovnen ved 170 grader i ca. 25 min. Jeg vendte baconen undervejs. Tag baconen op fra fadet og læg den på et stk. bagepapir til afkøling. Den hakkes fint når den er helt størknet.

Cremen laves af 2 bk. flødeost (2x200 g), 2 æg og 50 g sukker. Det røres sammen til en creme og den finthakkede baconkrokant vendes i. Cremen hældes i formen og kagen bages 3/4 time ved 160 grader, derefter slukkes ovnen og kagen står 45 min. i ovnen. Tages ud og afkøles til "i morgen".

Jeg serverede denne med kogte æbletern, syltet i en let syrlig lage kogt af fynsk æblemost, stjerneanis, æblevinaigre, sorte peberfrø, hel kanel, nelliker og frisk ingefær. Og en del sukker.
Lagen koges godt ind til den nærmer sig tyk sirup. Hældes over æblerne i et glas sammen med lidt Atamon.

Baconkrokanten er fundet hos klidmoster.dk

ch cake b 1.JPG


ch cake b 2.JPG


ch cake b 3.JPG


ch cake 4.JPG


ch cake b 5.JPG


ch acke b 6.JPG


ch cake b 7.JPG


ch cake b 9.JPG


Denne kage blev serveret i forlængelse af en buffet med en del oste og pølse... :lol: .
Ikke så ringe endda...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: BACON cheesecake

Indlæg#2 » 19. apr 2015, 11:12

Fantastisk ser det ud Finn. Kunne man smage bacon eller hvordan var den?
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3169
Kontakt:

Re: BACON cheesecake

Indlæg#3 » 19. apr 2015, 11:38

prause skrev:Fantastisk ser det ud Finn. Kunne man smage bacon eller hvordan var den?


Næh, det er jo meget finthakket og moscovado er jo kraftigt smagende. Det er mere som sødt knas med et prik salt.

Det er ret godt, synes jeg...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: BACON cheesecake

Indlæg#4 » 19. apr 2015, 16:31

Men sødt og salt holder jo også .1%¤ - tænkte at man måske kunne smage røgsmagen.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 30 gæster