Brötchen eller Kaisersemmeln

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.

Emneforfatter
JetteM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Brötchen eller Kaisersemmeln

Indlæg#1 » 18. aug 2015, 23:11

I dag er der blevet bagt tyske Brötchen.

Opskriften er fundet her https://www.backdorf.de/Daten01/marketi ... etchen.pdf.

Og man kan se en film, på meget charmerende og letforståeligt sydtysk her
http://youtu.be/QGTbcZcyvo4

Sådan her kom mine til at se ud

http://4.bp.blogspot.com/-iuCcec8pVuk/VdG0jiNTstI/AAAAAAAABkg/EMIi-7QeUxY/s1600/image.jpg

De smager skønt, er sprøde og lidt seje i skorpen.

Jeg bagte mine med damp 230 grader i 10min. Derefter blev dampen slået fra og lukket ud, og de blev færdigbagt ved 200 grader. Bagetid ialt 18 min.
mvh Jette

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 674

Re: Brötchen eller Kaisersemmeln

Indlæg#2 » 19. aug 2015, 06:27

De ser appetitlige ud.

Opskriften omtaler ikke alle ingredienserne, men det er vel alle delene i fra start?

Hvilken ovn har du i øvrigt?

Vh/Jan


Sent from my iPhone using Tapatalk
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Emneforfatter
JetteM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Re: Brötchen eller Kaisersemmeln

Indlæg#3 » 19. aug 2015, 08:10

Min ovn er en Electrolux EOC6801AOX. Det er en kombi-dampovn. Med damp kan den varme max 230 grader og uden damp 300 grader.
Jeg forstår ikke rigtig din kommentar om mangler i opskriften. Men alt skal i fra starten. Altså

1000 gram hvedemel
20 gram bagemalt
30 gram smør
30 gram gær
20 gram salt
550 gram iskoldt vand

Alle ingredienser skal være kolde. Æltes ca. 10 min
mvh Jette

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 674

Re: Brötchen eller Kaisersemmeln

Indlæg#4 » 19. aug 2015, 09:14

Tak Jette - min kommentar afspejlede alene, at Häusslers opskrift opremser indledningsvist ingredienserne, men længere inde i opskriften gives der tilsyneladende ikke entydig anvisning på, om det er alt i fra starten eller... Men måske jeg har overset noget.

Så tak for din præcisering.

Vh/Jan
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster