Nyd livet

Brugeravatar

Emneforfatter
FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Nyd livet

Indlæg#1 » 3. dec 2008, 20:25

Ja, det er vist ved at være tid til at komme med lidt FAQ på hvilke principper vi lever efter.


Jeg vil dog præcisere at det ikke er nødvendigt at opskrifter lagt i DC skal være efter GI.


De 2 gyldne råd er for Glykemisk indeks:

1) Spis mindst muligt at sukker, hvidt brød, kartofler, hvid pasta, hvide ris og andre stivelsesholdige produkter

2) Spis mest muligt at friske grøntsager, frugt og magert kødGlykemisk indeks er en måleenhed for blodsukkerindholdet i fødevarer, det fortæller om deres virkning på blodets indhold af sukker.

Fødevarer med højt blodsukkerindeks (GI) f.eks, slik, sodavand, hvidt brød, vandmelon giver hurtig, høj stigning i blodsukkeret, hvorimod fødevarer med lavt blodsukkerindeks (GI) som flerkornsbrød, brød med frugt, brune ris, bananer, nødder og tørret frugt giver en svag stigning. Når vi spiser mad med højt GI stiger vores blodsukker og dermed vores insulin, jo hurtigere det sker jo værre, for jo større del af maden ender som fedt.


Man kan undre sig over, at stofskiftet går over til at gemme alt som fedt, når der kommer en kraftig stigning af blodets insulinindhold. Men faktisk kan denne mekanisme være grunden til, at vores forfædre har overlevet. Når mennesket i urtiden spiste, var det proteiner, fedt, grøntsager, nødder og frugter. Intet at dette giver en høj stigning i blodsukkeret. Når kroppen alligevel engang imellem mærkede en stigning var det fordi man havde spist en stor potion, hvorfor kroppen gemte maden som depot, i form af fedt. Dette er en mulig foklaring på at stofskiftet i dag tror man har spist til depoterne når man overfodres med fødevarer med højt GI.


Glykemisk indeks er mere end bare et redskab til at tabe sig og forblive slank. Det er også vejen til et bedre helbred, mere energi i hverdagen og større livsglæde :D

Vi vil inden for kort tid oprette flere FAQ med mere dydbegående forklaringer om metoden.

Vi vil ikke sige at det er den eneste rigtige måde at leve på, eller at det virker for alle, men det har virket for os, og der er sikkert mange andre der vil kunne få glæde af metoden eller dele heraf.
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Tilbage til "Fakta - Sundhedstema og ugeplaner"Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst