Input til hjemmelavet røgeovn

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.

Emneforfatter
oofoo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 5

Input til hjemmelavet røgeovn

Indlæg#1 » 29. jun 2011, 22:14

Hej Jeg har længe gået med en ide om og bygge min egen røgeovn og det er, der nu blevet en tegning ud af som jeg gerne vil høre jeres mening om eftersom jeg har læst et utal af tråde omkring emnet. Lade mig først sige at tanken var at indre dele af ovnen er rustfri og den ydre bliver pulverlakeret af hygiejne årsager.
Desuden havde jeg tænkt mig at en blæser i bunden skulle styre luftmængden og spjæld i top og bund til og regulere flowet med. Oven er isoleret med min 30mm isolering over det hele. Et varmelegeme under skuffen skal styre temperaturen i ovnen.
Alt elektrisk styring af røg kontrol har jeg ikke bygget endnu men lad mig høre jeres mening om konstruktionen og om hvor vidt noget kunne ændres. Eks. Ville et spjæld mellem røgeskuffen og røgekammeret være en god ide?

Skal lige siges jeg er helt grøn inden for røgning og grillguru tråde:)

Tak
Vedhæftede filer
Røgeovn.png
3d og måltegning røgeovn

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2982

Re: Input til hjemmelavet røgeovn

Indlæg#2 » 29. jun 2011, 22:42

oofoo skrev:Hej Jeg har længe gået med en ide om og bygge min egen røgeovn og det er, der nu blevet en tegning ud af som jeg gerne vil høre jeres mening om eftersom jeg har læst et utal af tråde omkring emnet. Lade mig først sige at tanken var at indre dele af ovnen er rustfri og den ydre bliver pulverlakeret af hygiejne årsager.
Desuden havde jeg tænkt mig at en blæser i bunden skulle styre luftmængden og spjæld i top og bund til og regulere flowet med. Oven er isoleret med min 30mm isolering over det hele. Et varmelegeme under skuffen skal styre temperaturen i ovnen.
Alt elektrisk styring af røg kontrol har jeg ikke bygget endnu men lad mig høre jeres mening om konstruktionen og om hvor vidt noget kunne ændres. Eks. Ville et spjæld mellem røgeskuffen og røgekammeret være en god ide?

Skal lige siges jeg er helt grøn inden for røgning og grillguru tråde:)

Tak



Jeg har et par forbedringsforslag.

Lav ovnen bredere end dyb. Det gør det lettere at komme til, man bliver så usandsynlig beskidt når man lægger armen op at indersiden af ovnen. Det gør det også lettere at hænge grillpølser ordenligt på stokken hvis den er lidt bredere. 60X40 vil passe bedre.
Lav taget skråt eller spids. et fladt tag på en røgovn er en dårlig ide. Den kondens som dannes i ovnen vil dryppe ned på kødet og give grimme sorte striber. (kik på tommerup røgeren)
Sæt aftrækket helt i toppen (se tommerup røgeren)
Sørg for at der er spjæld for indsugning og aftræk så du har mulighed for at koldryge uden brug af motor og varmelegeme. Et spjæld imellem skuffen og ovn kan jeg ikke se hvad du skal bruge til.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Emneforfatter
oofoo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 5

Re: Input til hjemmelavet røgeovn

Indlæg#3 » 30. jun 2011, 06:41

morfmir skrev:
oofoo skrev:Hej Jeg har længe gået med en ide om og bygge min egen røgeovn og det er, der nu blevet en tegning ud af som jeg gerne vil høre jeres mening om eftersom jeg har læst et utal af tråde omkring emnet. Lade mig først sige at tanken var at indre dele af ovnen er rustfri og den ydre bliver pulverlakeret af hygiejne årsager.
Desuden havde jeg tænkt mig at en blæser i bunden skulle styre luftmængden og spjæld i top og bund til og regulere flowet med. Oven er isoleret med min 30mm isolering over det hele. Et varmelegeme under skuffen skal styre temperaturen i ovnen.
Alt elektrisk styring af røg kontrol har jeg ikke bygget endnu men lad mig høre jeres mening om konstruktionen og om hvor vidt noget kunne ændres. Eks. Ville et spjæld mellem røgeskuffen og røgekammeret være en god ide?

Skal lige siges jeg er helt grøn inden for røgning og grillguru tråde:)

Tak



Jeg har et par forbedringsforslag.

Lav ovnen bredere end dyb. Det gør det lettere at komme til, man bliver så usandsynlig beskidt når man lægger armen op at indersiden af ovnen. Det gør det også lettere at hænge grillpølser ordenligt på stokken hvis den er lidt bredere. 60X40 vil passe bedre.
Lav taget skråt eller spids. et fladt tag på en røgovn er en dårlig ide. Den kondens som dannes i ovnen vil dryppe ned på kødet og give grimme sorte striber. (kik på tommerup røgeren)
Sæt aftrækket helt i toppen (se tommerup røgeren)
Sørg for at der er spjæld for indsugning og aftræk så du har mulighed for at koldryge uden brug af motor og varmelegeme. Et spjæld imellem skuffen og ovn kan jeg ikke se hvad du skal bruge til.

/Thomas


Hej Thomas tak for dit input. angående det skrå tage havde jeg egentlig tænkt mig og lave det med en plade indvendig går ud fra det har samme effekt? Bredden var en god ide er dog i tvivl om der er plads hvor den skal stå.


Fru knotten
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1295

Re: Input til hjemmelavet røgeovn

Indlæg#4 » 30. jun 2011, 07:54

Hej.

Jeg lavede den her for et par år siden..

viewtopic.php?f=55&t=11644
Se mine Grill videoer..

http://www.youtube.com/user/grandkvisten?feature=mhee

M.v.h. Svend..

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2982

Re: Input til hjemmelavet røgeovn

Indlæg#5 » 30. jun 2011, 10:47

oofoo skrev:
Hej Thomas tak for dit input. angående det skrå tage havde jeg egentlig tænkt mig og lave det med en plade indvendig går ud fra det har samme effekt? Bredden var en god ide er dog i tvivl om der er plads hvor den skal stå.


En skrå indertag vil også virke, men det tager bare plads. Det er vigtigt at der er langt fra smuldet til kødet. Det gør det lettere at koldryge lange stykker kød eller pølser.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster