kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Brugeravatar

Emneforfatter
danma
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73
Kontakt:

kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#1 » 8. apr 2015, 18:56

Hej GG. Jeg kunne godt tænke mig og prøve og lave noget kalve bacon. Jeg her noget kalvekød liggende, det er godt nok ikke spidsbryst men filet med fedt. Regner ikke med at det bliver dårligere af den grund.
Jeg har søgt længe på emnet men kan ingen fremgangsmåde finde....
Jeg regner med og håber på at det kan kkoldrøges.
er der nogen der har prøvet at lave kalvebacon, jeg aner ikke hvordan med saltning, Tørring, og hvor længe det skal røges.

nogen Der har nogle bud ????

mvh. dan

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#2 » 8. apr 2015, 19:52

Tror ikke at du får et optimalt resultat med filet, da det efter min mening skal være fedtmamoreret.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
danma
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73
Kontakt:

Re: kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#3 » 8. apr 2015, 20:22

Tak for svar. I første omgang er det også mere fra et prøve med det jeg har hjemme, så kan jeg altid købe spidsbryst senere..... Det var også mest for at høre om fremmgangsmåden :-D

håber der er nogen der ved hvordan

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#4 » 8. apr 2015, 20:29

danma skrev:Tak for svar. I første omgang er det også mere fra et prøve med det jeg har hjemme, så kan jeg altid købe spidsbryst senere..... Det var også mest for at høre om fremmgangsmåden :-D

håber der er nogen der ved hvordan

Jeg ville lave det på samme måde som alm. bacon. Du kan koldrøge det max. 25`C eller du kan røge det halvvarmt 25-40`C.
Vedhæfter min opskrift på alm. bacon.
BACON.doc
(31.5 KiB) Downloadet 125 gange



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
danma
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73
Kontakt:

Re: kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#5 » 9. apr 2015, 16:21

okay.... Tak for det :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
danma
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73
Kontakt:

Re: kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#6 » 30. apr 2015, 18:35

vil lige lave en opdatering på mit kalvebacon projekt.... det ser ud til at det er blevet super godt og smager glimrende ... skal dog prøve at stege det lidt længere næste gang da fedtet ikke smeltede helt derfor var lidt sejt og tykke i.

så jeg vil dag gerne sige 1000 gange tak for hjælpen til "Torp Hedehusene" :-D
Vedhæftede filer
20150429_194826.jpg
20150429_194252.jpg

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3085
Kontakt:

Re: kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#7 » 30. apr 2015, 19:06

Det ser lækkert ud, dog en smule magert til stegning i eget fedt. Det er da sjovt at prøve noget, der er anderledes.
Det giver points... :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
danma
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73
Kontakt:

Re: kalvebacon ...fremgangsmåde ?

Indlæg#8 » 30. apr 2015, 19:36

tak ja der skal lidt fedtstof på panden.... smagte et lille stykke inden det kom på panden, og det smagte super godt..... gad vide om det også går an og bruge det som pålæg.... ??

Tilbage til "Om udskæring, fremstilling, saltning og røgning"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster