Input til saltning


Emneforfatter
jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 426

Input til saltning

Indlæg#1 » 16. okt 2018, 17:56

Hej GG

Sidste weekend købte jeg en kamsteg, delte den i 3, fjernede så meget fedt som muligt (det blev til udemærkede flæskesvær) :P

De 3 stykker brugte jeg til et forsøg med ligevægtsaltning. 850 gram kød. 19 gram salt. Lidt over 2 %. Derud over også forskellige krydderier og sukker (mellem 50 og 200g).

Derefter vacumpakket og lagt i køleskab. Billedet er taget efter en uge. Efter 10 dage er det planen at det skal hænges til lufttørring i mit skur.

Den ene har tabt væske som forventet. Men de 2 andre har ikke. Har i nogen bud på hvorfor? Skyldes det at krydderierne har opsuget væsken?

AC2F3CD7-F8B6-448F-AF33-90E4FCC11387.jpeg

Tilbage til "Om udskæring, fremstilling, saltning og røgning"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster