Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill


Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#1 » 21. nov 2014, 10:59

Jeg skal lave middag næste weekend for jeg vil lave oksespidsbryst sousvide 72 timer v. 56 grader og herefter bruning på grill.

Men jeg vil også gerne lave porcheret æg i sousvide til forreten.

Så mit spørgsmål er, har i erfaring med at holde kødet varmt i 1 times tid, mens forretten laves og spises ? jeg har ikke nogen flamingo kasse eller lign.
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker


Speedi
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 570
Kontakt:

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#2 » 21. nov 2014, 11:32

Ved hvilken temperatur vil du lave æggene??

Min umiddelbare tanke er at lave spidsbrystet på forhånd, køle det ned. Derefter varme det op igen enten sammen med æggene og så rette temperaturen til.

Hvor i landet er du fra? Alternativt har jeg en flamingokasse du godt må få, hvis du bor i nærheden
Mvh
Christian
Outdoorchef demonstratør

Grillpark:
Outdoorchef Ascona - Outdoorchef Montreux - Outdoorchef City Gas - Outdoorchef Minichef - Outdoorchef Kensington kul - Outdoorchef Perth


Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#3 » 21. nov 2014, 11:53

Æggene skal laves ved 75 grader i 13 min. og kødet ved 56 grader så det går ikke at varme det op sammen.

Jeg bor i Nordsjælland. Så der er lidt langt til dig, men tak for tilbuddet.
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#4 » 21. nov 2014, 11:56

Flamingokasse eller pakket ind i tæpper/dyne kommer ud på et når det drejer sig om at holde det varmt i 1 time inden bruning.

Du kan med fordel pakke det ind i aviser eller staniol inden det pakkes ind i dynen.

Ib M


Moja
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 110

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#5 » 21. nov 2014, 13:58

Hvis du laver pocheret æg ved 75 grader så bliver du slemt skuffet. Ved den temperatur er det hårdkogt. Du skal ned på ca 62 grader!! Husk at nor du laver æg ved lav temperatur så bliver æggehviden meget løs for ikke at sige lidt flydende...


Moja
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 110

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#6 » 21. nov 2014, 14:01

Så lige at du kun giver dem 13 min så kan det måske godt være at de bliver ok... Så det er måske ok således æggehviden bliver mere fast... Send gerne et billeder når det er lavet...

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#7 » 21. nov 2014, 15:56

Fyld en spand med varmt vand og lig kødet deri.

Jeg laver som regel gerne meget kød af gangen når jeg har min SV igang. Køler det hurtigt ned med isvand og så i fryser.
Tøer det så op på normal vis.
Tager så bare en spand med varmt vand og ligger kødet deri ( altså i pose ) i et par timer. Og så vendes det blot på grill.
Så er SV ledig til andre ting.
Kan godt være vandet lige bliver skiftet en gang eller 2 undervejs.

( et tip fra TopGun engang )

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#8 » 21. nov 2014, 20:06

Brug denne her hvis du præcist vil kende temp og tid udfra hvilket konsistens hvide og blomme skal have
http://www.chefsteps.com/activities/the ... -120035201
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#9 » 23. nov 2014, 17:22

Tak. Michael - den er for fed. 16min 24 sek. ved 70gr for det perfekte æg, der er 122mm i omkreds - fantastisk hvad man kan finde vejledning til.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Opbevaring af kød sousvide inden bruningpå grill

Indlæg#10 » 23. nov 2014, 18:15

Det er netop en opskrift fra chefsteps jeg skal lave til forret så de 13 min ved 75 grader kommer derfra. Nu har jeg testet og de blev rigtig gode.
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster