Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Dejbjerg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523

Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#1 » 23. jul 2011, 10:40

Min egen version af en chili con carne er lidt anderledes end man normalt laver den herhjemme, men den er faktisk ganske tæt på de "oprindelige" opskrifter på retten..!


Da vi fik vores BGE for to mdr. siden var det min kæreste (madsentry) der stod for optænding osv., men siden jeg for et par uger siden bestemte mig for også at "lære det", er jeg blevet helt bidt af at få det hele til at gå op i en højere enhed..

Så nu er det mig der står med begge arme i bunden af kulposen og leder efter de helt rigtige stykker.. Og nu hvor jeg er ved at have godt styr på det, så skal der dælme også grilles :-D


På trods af regnen blev der lavet chili con carne på altanen, med stor hjælp fra en paraply..!
Det fik lov til at simre ved 100 grader i 5 timer..! fantastisk at man kan få grillen til at hygge sig stabilt, ved så lav en temperatur!!

IMG_0511.JPG


IMG_0513.JPG


IMG_0517.JPG


IMG_0519.JPG


IMG_0524.JPG



Opskriften;

500 g. oksekød i tern
2 store gulerødder i tern
4 stænger bladselleri i skiver
1-2 løg i grove tern
5 fed hvidløg
chili efter smag, hakket
2 ds. hakkede tomater
1 lille ds. tomat pure
4 dl. rødvin
Krydderier (salt, peber, paprika, spidskommen, koriander (stødt), kanel)
En halv liter oksefond
Hvide bønner
Kidney bønner

skal af en halv appelsin
25 g. mørk chokolade (min. 60%)

Frisk koriander
Creme fraiche
Tortilla chips
kogte ris

Fremgangsmåde;

Gør dig selv en tjeneste og brug tørrede bønner! Læg dem i blød min. 12 timer i forvejen og kog dem i forvejen efter anvisning på pakken! Det smager altså bare meget bedre, og bønnerne er mere faste og ikke nær så "melede" som mange mener bønner kan være :)

Kødet brunes af ved svag varme i en tykbundet gryde.
Grøntsagerne tilsættes og svitses med i et par min.
Krydderier tilsættes..
Tomat koncentrat og rødvin tilsættes og koges ind i ca. 15 min.
Tilsæt fond og de hakkede tomater og lad blandingen simre i min. 2 timer ved svag varme.
Tilsæt bønnerne, den hakkede appelsinsskal og chokoladen, kog op og smag til.

Serveres med kold creme fraiche, frisk koriander og tortilla chips og eller ris. .1%¤
/Lena

Nu med blog: www.frkbbq.dk
Like min facebook side og få updates fra bloggen www.facebook.com/frkbbq

Medlem, samt dommerudd. v. KCBS
Medlem af WBQA

Grillpark: Big Green Egg, samt weber

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#2 » 23. jul 2011, 11:03

En af mine absolutte favoritter, og så lavet på småkød i stedet for hakkekød.
Det ser fantatiskt lækkert ud .1%¤ .1%¤
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2982

Re: Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#3 » 23. jul 2011, 12:26

havnefogeden skrev:En af mine absolutte favoritter, og så lavet på småkød i stedet for hakkekød.
Det ser fantatiskt lækkert ud .1%¤ .1%¤


Chili con carne på hakkekød er en skændsel. Og denne opskrift har alle de ting der skal til i en rigtig omgang Chili. Tørrede bønner, hele stykker kød og chokolade.
Når jeg laver chili con carne bruger jeg 1/3 okse, 1/3 svin og 1/3 lam eller ged. Det bliver fantastisk.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#4 » 23. jul 2011, 12:47

morfmir skrev:
havnefogeden skrev:En af mine absolutte favoritter, og så lavet på småkød i stedet for hakkekød.
Det ser fantatiskt lækkert ud .1%¤ .1%¤


Chili con carne på hakkekød er en skændsel. Og denne opskrift har alle de ting der skal til i en rigtig omgang Chili. Tørrede bønner, hele stykker kød og chokolade.
Når jeg laver chili con carne bruger jeg 1/3 okse, 1/3 svin og 1/3 lam eller ged. Det bliver fantastisk.

/Thomas


Nemlig, jeg må prøve den der med forskelligt kød i chilien
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#5 » 23. jul 2011, 12:51

denne ret er virkelig lækker!
lavet fra "bunden" og med "rigtig" kød .1%¤
Fantastisk!!
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#6 » 23. jul 2011, 13:49

God opskrift - men hvor mange gram tørrrede bønner brugte du ???????????????



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#7 » 23. jul 2011, 13:50

Ej!

Det ser super lækkert ud...

Jeg har længe ville lave sådan en omgang Chili Con Carne...

Uha uha det ser godt ud!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


madsentry
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 94

Re: Chili Con Carne på BGE, i regnvejr :)

Indlæg#8 » 23. jul 2011, 16:29

Det er dejligt når der er nogle der kan tænde op i grillen inden jeg kommer hjem fra arbejde, men det er stadig mig der laver bøf!!
Ganske god mad, men appelsinen var ikke lige mig.
Henrik

2 X smokey joe
Big Green Egg Mini, Large og XL

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 83 gæster