Lidt grillerier

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Lidt grillerier

Indlæg#1 » 1. maj 2014, 10:38

Hej derude

Ja så er jeg tilbage :-D

Jeg var begyndt at ligge indlæg igen i efteråret................ men så tog mit liv en drejning der gjorde at jeg måtte rette focus et andet sted, og mine dage blev aaaalt for korte.
Faktisk tog situationen så hårdt på mig, at jeg valgte at gå hurtigere på pension end ellers beregnet.
Men alt det er nu fortid og jeg kan kalde mig senior ( pensionist lyder af skranteri osv så den titel gider jeg ikke smykke mig med........... det er aaaalt for tidligt :lol: :lol: :lol: )
Nok om det


Den 1. mdr som senior, har jeg for det første erfaret, at eneste forskel er, jeg har mere tid til at hygge om maden.................. og efter mange år på aften arbejde ............at jeg ikke er gået glip af noget på tv i alle disse år :shock: :lol:
Og at jeg igen kan stå tidligt op om morgenen .1%¤

Vejret har været pragtfuldt længe.....faktisk helt juni agtigt (L)
Så grillen har flittigt været i brug.
Her er lidt af, hvad jeg har lavet den sidste tid
Jeg har for det første været igang med at teste outdoorchef´s nyeste tilbehørs muligheder til grillen, så som, disse silikone forme
DSC_0047.JPG

Her til mit frokostbord hele æg med skinke
DSC_0030.JPG

DSC_0033.JPG


Så lidt marcipan kager i både blomst og cylinder
DSC_0066.JPG

DSC_0073.JPG

DSC_0079.JPG


Så blev det stenalder brød i en alm silikoneform
DSC_0154.JPG


Alm grill mad bliver det også til .....næsten hver dag, så her en række billeder af hvad jeg har lavet for nylig
roteret hamburgerryg
DSC_0036.JPG

DSC_0041.JPG


Unghane bryst
DSC_0156.JPG

DSC_0160.JPG


Udskåret røget lammeryg med flødekartofler
DSC_0206.JPG

DSC_0210.JPG

DSC_0211.JPG

Entrecote med grønne asparges og kartoffelmos
DSC_0233.JPG

DSC_0244.JPG

DSC_0250.JPG


Så sniger en dessert sig lige ind
Rabarbertærte med marcipanlåg
DSC_0397.JPG

Hele flåede rødspætter med røsti roser og mormor salat
DSC_0414.JPG

DSC_0415.JPG

DSC_0420.JPG


og nu hvor jeg ikke skal ud og kører, efter at have spist aftensmad, sniger der sig ofte et glas vin til maden [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
DSC_0422.JPG


Kalve inderlår skåret som minutbøf med tilbehør, der var lavet af oprydning i køleskab
DSC_0425.JPG

DSC_0427.JPG

DSC_0428.JPG

DSC_0431.JPG

DSC_0443.JPG

DSC_0452.JPG

DSC_0446.JPG

DSC_0447.JPG

DSC_0453.JPG


Og sådan kunne jeg blive ved............................ men det må række til mundvand og ideer til idag.
Her står den i aften på stegt flæsk med hasselback kartofler og en eller anden sovs .............og selvfølgelig en salat.
Fortsat god 1. maj :-D

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Lidt grillerier

Indlæg#2 » 1. maj 2014, 10:46

Hej Bjerre. Dejligt at du er "tilbage" igen, kan du uddybe opskriften på pastafadet.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#3 » 1. maj 2014, 11:00

Torp Hedehusene skrev:Hej Bjerre. Dejligt at du er "tilbage" igen, kan du uddybe opskriften på pastafadet.


.

Tak skal du have. :-D
Jeg startede med at koge lidt pasta ( normal kogetid 9 minutter) i 8 minutter.
Jeg havde lidt forårsløg, gulerødder, peberfrugt og squash, der lå og var lidt "trætte"
De blev skåret i mundrette bider kom i en alm pande med lidt olie og smør. i 2 minutter.
Jeg kom lige ½ glas perleløg oven i.
Efter de 2 minutter kom jeg lidt over ½ glas pizza sauce fra rema100 der stod og gloede i køleskabet oven i sammen med en skvat fløde, og de kogte pasta.
Det hele blev rørt om og fik yderligere 2 minutter.
Derefter kom jeg det hele i et fad og stillede det på grillen i 20 minutter ved ca 230 grader indirekte varme.
For at det ikke skulle blive "tørt" i grillen lagde jeg staniol over.
Og det blev først pakket ud af staniolen da kødet var grillet.
Men man kan bruge alt hvad man har af rester i køleskabet af grøntsager, det eneste der oftes går igen i disse retter her hos mig er tomatsauce, eller en rest eks bechamel eller ostesauce, og lidt mælk eller bare en skvat fløde.
Jeg smager det selvfølgelig lige til med lidt forskellige krydderier, men da pizzasaucen er meget markant valgte jeg denne gang kun at komme lidt salt og peber i retten.
Man kan også skifte pasta ud med eks en rest kogte hele kartofler, eller ris, eller korn.
Retten plejer at blive lidt al dente altså så der stadig er lidt bid i grøntsagerne, det kan vi godt lide.

Brugeravatar

jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 906

Re: Lidt grillerier

Indlæg#4 » 1. maj 2014, 22:02

Super du er tilbage bjærge med dine altid flotte billeder og lækre retter :-D
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#5 » 1. maj 2014, 22:28

jv31 skrev:Super du er tilbage bjærge med dine altid flotte billeder og lækre retter :-D

Mange tak Jesper.
Der kommer nok snart flere indlæg.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3366
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#6 » 2. maj 2014, 06:37

Det ser dejligt ud og meget varieret brug af grill, godt til inspiration...
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#7 » 2. maj 2014, 06:52

prause skrev:Det ser dejligt ud og meget varieret brug af grill, godt til inspiration...

Tak skal du have :-D
Mine grill bliver brugt til at lave det meste af hvad vi spiser.
Men det hænder da at jeg hopper i køkkenet enkelte dage........ men dem er der blevet færre og færre af over årene.
Jeg vil bestræbe mig på at poste div hverdags menuer her på sitet igen.
For finere madlavning .....læs..... rene kokkeretter....... dem lader jeg de professionelle kokke om at poste....... jeg er ikke kok ..... bare en alm husmor med hang til grillerier :lol:

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3366
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#8 » 2. maj 2014, 07:32

bjærge skrev: jeg er ikke kok ..... bare en alm husmor med hang til grillerier :lol:

Også jeg ;-) Jon
Senest rettet af prause 2. maj 2014, 07:33, rettet i alt 1 gang.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#9 » 2. maj 2014, 07:33

:-D


Mureren
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 221

Re: Lidt grillerier

Indlæg#10 » 2. maj 2014, 14:26

bjærge skrev:
Torp Hedehusene skrev:Hej Bjerre. Dejligt at du er "tilbage" igen, kan du uddybe opskriften på pastafadet.


.

Tak skal du have. :-D
Jeg startede med at koge lidt pasta ( normal kogetid 9 minutter) i 8 minutter.
Jeg havde lidt forårsløg, gulerødder, peberfrugt og squash, der lå og var lidt "trætte"
De blev skåret i mundrette bider kom i en alm pande med lidt olie og smør. i 2 minutter.
Jeg kom lige ½ glas perleløg oven i.
Efter de 2 minutter kom jeg lidt over ½ glas pizza sauce fra rema100 der stod og gloede i køleskabet oven i sammen med en skvat fløde, og de kogte pasta.
Det hele blev rørt om og fik yderligere 2 minutter.
Derefter kom jeg det hele i et fad og stillede det på grillen i 20 minutter ved ca 230 grader indirekte varme.
For at det ikke skulle blive "tørt" i grillen lagde jeg staniol over.
Og det blev først pakket ud af staniolen da kødet var grillet.
Men man kan bruge alt hvad man har af rester i køleskabet af grøntsager, det eneste der oftes går igen i disse retter her hos mig er tomatsauce, eller en rest eks bechamel eller ostesauce, og lidt mælk eller bare en skvat fløde.
Jeg smager det selvfølgelig lige til med lidt forskellige krydderier, men da pizzasaucen er meget markant valgte jeg denne gang kun at komme lidt salt og peber i retten.
Man kan også skifte pasta ud med eks en rest kogte hele kartofler, eller ris, eller korn.
Retten plejer at blive lidt al dente altså så der stadig er lidt bid i grøntsagerne, det kan vi godt lide.


Det er jo lige netop på grund af den slags beskrivelser du har været savnet!
Simpelt, billigt, og alligevel ligner det noget dyrt :)
Mvh.
Mureren

Weber Summit E470 2011 (ombyttet til ny i 2015 pga. rust!)

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#11 » 2. maj 2014, 14:36

Mureren skrev:
bjærge skrev:
Det er jo lige netop på grund af den slags beskrivelser du har været savnet!
Simpelt, billigt, og alligevel ligner det noget dyrt :)

Tusind tak for de pæne ord.
Jeg lover dig den slags oplæg kommer der mange flere af.


faron
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 142

Re: Lidt grillerier

Indlæg#12 » 2. maj 2014, 21:48

.1%¤

Dejligt indlæg!
Skønt at du er "på" igen :-)

Hilsen
Bente

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#13 » 2. maj 2014, 22:11

faron skrev:.1%¤

Dejligt indlæg!
Skønt at du er "på" igen :-)

Hilsen
Bente

Tak Bente :-D
Ja nu er jeg igen klar til at fortsætte .1%¤


Fuglsang
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192

Re: Lidt grillerier

Indlæg#14 » 4. maj 2014, 21:07

Hej Bjærge

Herligt at høre fra dig igen

bjærge skrev:Udskåret røget lammeryg med flødekartofler
DSC_0206.JPG



Hvad er det for en sjov "rulle" du har på risten der?
Hilsen Birdie NamNam

"Who is General Failure, and why is he reading my drive?"


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 426

Re: Lidt grillerier

Indlæg#15 » 4. maj 2014, 21:12

Fuglsang skrev:Hej Bjærge

Herligt at høre fra dig igen

bjærge skrev:Udskåret røget lammeryg med flødekartofler
DSC_0206.JPG



Hvad er det for en sjov "rulle" du har på risten der?


tjek woodsmoke.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lidt grillerier

Indlæg#16 » 5. maj 2014, 06:14

Fuglsang skrev:Hej Bjærge

Herligt at høre fra dig igen

bjærge skrev:Udskåret røget lammeryg med flødekartofler
DSC_0206.JPG



Hvad er det for en sjov "rulle" du har på risten der?

Hej Fuglsang :-D
Ja så "optræder" jeg igen her på GG
Det er en røgtube som man kan bruge i alle former for gasgrill :-D
Og når man lige har lært den at kende er den super til at give god røg til alle kød stykker.
Så når jeg eks også har et fad med indhold, der ikke skal røges, pakker jeg det der ikke skal røges i staniol og så kan man skille tingene ad :-D


Lindharth
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 118

Re: Lidt grillerier

Indlæg#17 » 5. maj 2014, 07:09

Velkommen "hjem" - rart at se dine tryllerier igen
Lindharth

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 14 gæster