Revelsben efter 3-2-1 metoden

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Revelsben efter 3-2-1 metoden

Indlæg#1 » 10. maj 2014, 07:44

Ja jeg er ikke den første der har været der, erfarede jeg tidligere idag

Men da jeg gik igang var jeg lykkelig uvidende om det. :-D

I onsdags var jeg en tur på slagteriet efter noget kød jeg skulle bruge i torsdags.
Vi snakkede lidt............som vi plejer og jeg ømmede mig over mine sidste spareribs købt i Metro havde været uden nok kød.
Kan du ikke lave dem tykkere spurgte jeg.
Det bliver alt for dyrt for dig var svaret, .......................men hvad med at prøve med revelsben i stedet?
Det kunne jeg ikke stå for, så han skar bryst stykket ud af den øf han var igang med at partere.
Og skar det igennem en gang til, så jeg kom hjem med disse 2 stykker
DSC_0606.JPG

Stykket til højre blev det jeg anvendte igår.
torsdag blev stykket, som hedder hel revelsben snittet lidt og rubbet og lagt på køl til i går.
DSC_0621.JPG

Jeg valgte at bruge metoden 3-2-1 til at grille stykket med
Altså først 3 timer med røg ved 120 grader med en drypbakke med vand under.
Derefter 2 timer pakket i staniol ved 200 grader, og slutteligt 1 time i en folie bakke, mens man pensler kødet med jævne mellemrum.
Som skrevet så gjort
DSC_0637.JPG
DSC_0642.JPG
DSC_0647.JPG
DSC_0652.JPG
DSC_0648.JPG
DSC_0651.JPG
DSC_0655.JPG
DSC_0657.JPG


jeg har haft et par hektiske dage, så tilbehøret var bare pommes frites og broccolisalat, men det var helt ok
DSC_0662.JPG

For hold da op hvor var kødet en fuldendt oplevelse.
Det var så mørt og saftigt, så det flere gange mindede os om pulled pork .....hvis det ikke lige var for benene :lol:
DSC_0666.JPG
DSC_0667.JPG



Det er ikke sidste gang jeg laver det på den måde .1%¤

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3366
Kontakt:

Re: Revelsben efter 3-2-1 metoden

Indlæg#2 » 10. maj 2014, 08:55

Det ser rigtig godt ud, og ikke så fedt synes jeg, kan det passe?
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Revelsben efter 3-2-1 metoden

Indlæg#3 » 10. maj 2014, 09:01

prause skrev:Det ser rigtig godt ud, og ikke så fedt synes jeg, kan det passe?

Nej der var ikke noget reel fedt tilbage.
Det eneste jeg vil gøre om næste gang er at lade dryp bakken blive under stykket næste gang eller evt vende kødet om på et tidspunkt i løbet af den sidste time for selve benene var lidt tørre. Men kødet over benene var som havde jeg lavet PP
Men det er blot et spørgsmål om fin justering.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3366
Kontakt:

Re: Revelsben efter 3-2-1 metoden

Indlæg#4 » 10. maj 2014, 09:06

Tak, ja det ser nemlig ud til at de har smeltet fedtet fra og bare er blevet dejligt snaskede på den der PP måde.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Revelsben efter 3-2-1 metoden

Indlæg#5 » 10. maj 2014, 09:09

prause skrev:Tak, ja det ser nemlig ud til at de har smeltet fedtet fra og bare er blevet dejligt snaskede på den der PP måde.

Lige præcis. :-D
Det var en god oplevelse .1%¤
Så det kommer helt sikkert på menuen igen.

Brugeravatar

pepsi_max
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 407
Kontakt:

Re: Revelsben efter 3-2-1 metoden

Indlæg#6 » 10. maj 2014, 09:48

Hold op hvor ser det godt ud Jette
Det vil jeg helt sikkert prøve, skal snart igang med at lege med røg på min Ascona 8)
/Rikke
Nu med ny grill ! ! !
Outdoorchef Ascona 570
Smokey Joe gold - One Touch Gold 57 "Nu med termometer i låget" - KingStone ätna
JBI forlænger Er alle fortid

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Revelsben efter 3-2-1 metoden

Indlæg#7 » 10. maj 2014, 10:02

pepsi_max skrev:Hold op hvor ser det godt ud Jette
Det vil jeg helt sikkert prøve, skal snart igang med at lege med røg på min Ascona 8)

Det kan du roligt kaste dig igang med Rikke.
Start de første 3 timer med lille brænder indirekte og så kør videre med kun den store brænder ved helt lav varme
resten af tiden.
Sæt stegepanden ned i tragen under risten hele vejen igennem de ca 6
timer grillen kører. Og sikre dig der hele tiden er væde i stegepanden

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster