KamadoTV Natbagning

Brugernes egne grillrelaterede videoklip
Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

KamadoTV Natbagning

Indlæg#1 » 14. feb 2008, 06:24

Anders (Anje) og Thorsten (doktorkamado) med et KamadoTV
-natkøkken projekt-- bagning af KRANSEKAGE!!

se video her

Første del
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4457&hl=en

anden del
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1274973756


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#2 » 14. feb 2008, 09:55

Jeres natvideo er genial og hvor ser Anders' kransekage bare godt ud. .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#3 » 14. feb 2008, 10:35

Hej Anje og Dr. Kamado.

I er bare så gode - holddak... hvor er det godt. :D

Hatten af for for jer begge to. Anje ser ud til at befinde sig som en fisk i vandet - i det "konditori"

Når du skal i gang på grillen - ser det ud som om, at du måske godt kunne undvære en enkelt æggehvide således at stængerne ikke "klister" når du drejer dem om pappet. De er nemmere at arbejde med når massen ikke er for blød.
Når du så sprøjter det sidste masse ud til små toppe kan du evt. tilsætte en ½ æggehvide for at gøre massen lettere at sprøjte ud.

Måske du også kunne røre glasuren lidt stivere, men det er lidt svært at se.
MEN - MEN det er peditesser.
God ide med din plastikpose til glasuren. :D

Lige et lille tip til, at sprøjte massen ud.

Det er lidt lettere, at få massen i posen - når toppen krænges godt ned - når den er krænget godt ned kan du også bedre holde den i venstre hånd (med én hånd)

Billede

KANON som du viste hvordan, at massen skal trykkes godt ned i posen - også for at få luften ud.

Billede

Hvis du holder posen som vist på dette foto - er massen meget lettere, at sprøjte ud.
Der er vigtig, at posen er godt drejet rundt i toppen - så der er lukket for massen den vej.
"snoningen" holdes med højre hånds tommeltot - så den bliver ved med, at være stram.
Derved har du også højre hånds fingre, at trykke med

Du trykker derved med begge hænder.

Bemærk hvordan jeg trykker med venstre hånds tommeltot.

Billede

Du må gerne drysse godt med mel på pladen, således at kransekagestængerne ikke klister på papiret.

Billede
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#4 » 14. feb 2008, 11:09

[smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]
Ser rigtig godt ud, og hvis Anje ikke mener den er god nok til konkurrencen, er jeg meget spændt på at se, hvad der bliver præstereret til den endelige kransekage.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#5 » 14. feb 2008, 11:14

Husk på, at kransekagen SKAL bages på grill.

Men det ændre jo ikke ved, at det er så kanon flot som Anje og Thorsten har gjort det. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Indlæg#6 » 14. feb 2008, 13:52

Mor Birthe: Takker mange gange :D

Fred: Ja, massen var lidt vel "våd" i det - Og ganske rigtigt - Den var helt umulig at styrre for mig.........
Og ja, jeg har også overvejet ganske kraftigt at sprøjte stængerne op med meget mindre æggehvide og så tilføre lidt når toppene skal sprøjetes.
Med hensyn til glassuren, så er de steder hvor den ser ud til at være "løbet", egentligt steder hvor jeg har ville afprøve den teknik du bruger med at lade glassuren fortsætte lidt ned over kanten. Og der er ikke noget der tyder på at glassuren bliver tykkere af at der er et stykke der svæver i det fri.
Takker for tippet med at vende posen når massen skal i - Det begyndte jeg egentligt også på, men så ville Thorsten pludselig se at der stod Frederik på posen..... Og resultatet har du jo lagt mærke til.......... LOL
Og som sagt, var indslaget kun ment som sjov og ballade (samt træning til mig).
Og Fred, du skriver noget i retning af: "Som en fisk i vandet... " (Første optræden i Kamado-tv - Første opsprøjtning at kransekagetårn - Massen var for blød og alle de andre små kiks) - Jeg følte det nu mere som "Bambi på isen"

Kimbi: Som Fred skriver så står der nu i reglerne at den jo laves på "Grillen"

Fred: Vi havde det kanon sjovt en enkelt nat :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#7 » 14. feb 2008, 15:57

Med hensyn til glassuren, så er de steder hvor den ser ud til at være "løbet", egentligt steder hvor jeg har ville afprøve den teknik du bruger med at lade glassuren fortsætte lidt ned over kanten. Og der er ikke noget der tyder på at glassuren bliver tykkere af at der er et stykke der svæver i det fri.


Jeg er MEGET imponeret over, at du har bemærket "gardinsprøjtningen"
og at DU SELV forsøger - det er FLOT. :D

Og jeg mener vitterlig, at du gjorde en rigtig god "figur" i det køkken - den måde du generelt lavede tingene på var meget FLOT.
Bare alene det, at i/du har fået ideen til det er kanon godt gået. :D

Med den meget sikker hånd du sprøjter med, kan DU sagtens lave "gardinerne" for du sprøjter faktisk rigtig flot - det har vi jo også haft fornøjelsen af at se før.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#8 » 14. feb 2008, 16:19

Kære Anje - prøv lige at kigge godt på det anden nederste billede - det er en god måde, at sprøjte massen ud på - fordi det ikke kræver kræfter, men kun lige lidt "teknik" Når det gøres på den måde er det også meget nemmere, at sprøjte en masse ud med lidt mindre æggehvider i.

Ovenstående er IKKE på nogen måde en kritik af den måde du gør det på - tværtimod. :D

Jeg viser kun med ord og billeder lidt "fiduser" for at gøre det lettere for ALLE at fremstille en kransekage derhjemme - eller hvor det nu måtte være. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Indlæg#9 » 14. feb 2008, 16:23

Fred: Takker mange gange :D
Næste gang der bliver lavet noget i "Kamado-tv-køkknet" skal vi nok følge op med rigtige billeder.
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#10 » 14. feb 2008, 16:51

OK - det er bare kanon - det glæder vi os til. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#11 » 14. feb 2008, 16:52

Det her er heller ingen kritik Fred, men kigger du på hvad du skriver, inden du klikker på send? :roll:

Fred skrev:Med den meget sikker hånd du sprøjter med, kan DU sagtens lave "gardinerne" for du sprøjter faktisk rigtig flot - det har vi jo også haft fornøjelsen af at se før.


Den var slettet i mandehørmen. :wink: Men nu er det kamadoTV, så lad gå.

Og tak for alle dine fif. Vi har købt hjem og skal snart forsøge kunsten. :P
.../holmer

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#12 » 14. feb 2008, 16:58

Holdak... hvor var den godt spottet - Holmer. :D

Og ja - anje og jeg snakker lidt i koder - lidt ærgelig, at blive opdaget.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Indlæg#13 » 14. feb 2008, 17:01

Altså Holmer Der skal vist en meget, meget "anderledes" tankegang til at misforstå Fred's bagetekniske fagudtryk 8)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#14 » 14. feb 2008, 17:02

Du har ret Anje, men den var da meget sød. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Tilbage til "Videoarkivet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster