KamadoTV opstart af Junior kamado til 24 timers pulled pork

Brugernes egne grillrelaterede videoklip
Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

KamadoTV opstart af Junior kamado til 24 timers pulled pork

Indlæg#1 » 1. maj 2008, 09:18

Denne kamado tv er mere informativ end underholdende ;-)
for at vise hvordan man kan få sin lille kamado til at brænde 24 timer
med røg der kommer og går hen af vejen

http://youtube.com/watch?v=HCGSoYDhSG8

vi havde kødet på ca kl 1800
den lille kamado holdte 250F til kl 0400 (kød 75C)

men kl 0630 var temp faldet til 200F, jeg prøvede at åbne bundspjeldet helt
men efter 15 minutter var der ingen stigning i temp. Sikkert aske.. så med
askeskraberen og igennem bundspjældet rystede jeg bundristen, der dryssede
en del aske ned men der skete ikke nok...GRRR!!

så måtte jeg rode i kullene igennem det øverste spjeld osv osv
det endte med jeg måtte ÅBNE kamado'en for at få gang i ilden ordentlig
igen ØV ØV når jeg lige skulle bevise hvordan det skal gøres LOL!!


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#2 » 1. maj 2008, 09:54

Tak for god instruktion Kamado og Niels - nu ved vi da hvordan kullene skal ligge til PP. :D
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#3 » 1. maj 2008, 10:19

:-)
men man kan også fylde hele brændkammeret-- det er nok bedre trods alt
--så lægger man en murstens barriere på dypbakke ristene


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#4 » 1. maj 2008, 10:31

kamado skrev::-)
men man kan også fylde hele brændkammeret-- det er nok bedre trods alt
--så lægger man en murstens barriere på dypbakke ristene


Skal der så sølvpapir rundt om murstenene?
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#5 » 1. maj 2008, 10:47

I dag skal vi bage på Kamado - med pejsesten - og vi lægger stanniol under stenene. Det har vi ikke gjort før, men stenene bliver noget så sorte og beskidte, så nu har vi vasket dem. Kul sviner altså ret meget :)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#6 » 1. maj 2008, 10:48

det behøves ikke, man kan evt forme en sølvfolie mini drypbakke
man lægger oven på murstenene

tynde pejsemursten er gode, og det gør ikke noget de er i stykker
så kan man pusle dem sammen efter behov


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#7 » 1. maj 2008, 10:55

De pejsesten jeg taler om hedder skamol - tror godt jeg kan bruge dem i kamadoen - da de jo er beregnet til en brændeovn - der også kan få en god varme. :wink:
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#8 » 1. maj 2008, 11:01

de ligner noget syntet materiale, jeg ville ikke bruge dem, der kan være
stoffer i der går i maden, ring evt til fabrikken og hør om materialet er
godkendt til f eks pizzaovne eller lignende

de almindelige pejsemursten er nok et bedre bud :-)

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#9 » 1. maj 2008, 11:18

Mor Birthe skrev:De pejsesten jeg taler om hedder skamol - tror godt jeg kan bruge dem i kamadoen - da de jo er beregnet til en brændeovn - der også kan få en god varme. :wink:


Skamol plader er lavet af moler, som er et naturmateriale udvundet på Fur.

Jeg ved dog ikke om de "blander" noget i moleren for at samle det.
Med venlig hilsen
Morten


Aastradsen
Bruger
Indlæg: 1270
Kontakt:

Indlæg#10 » 1. maj 2008, 12:05

Måske kan i blive klogere her http://www.skamol.dk/35.php
siden er godt nok engelsk!


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#11 » 1. maj 2008, 12:30

Aastradsen skrev:Måske kan i blive klogere her http://www.skamol.dk/35.php
siden er godt nok engelsk!


Takker mange gange for det link :D
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#12 » 1. maj 2008, 18:21

Har dette ikke være vendt før ?
Dengang vi alle prøvede at lave unattended pulled pork i en weber......
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#13 » 1. maj 2008, 19:34

jo der er en masse skidt i de der plader. Som bliver udløst når de bliver varmet op. Det betyder jo ikke noget i en brændeovn men det er ikke smart når det er i en grill.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#14 » 1. maj 2008, 19:41

Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Tilbage til "Videoarkivet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst