Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Stil spørgsmål relateret til din kul-/briketgrill

Emneforfatter
Smokey Pedersen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#1 » 7. jul 2013, 14:15

To i en - Sweinhaxe til i aften og ribs til i morgen.
Sweinhaxe kom over kl. 7 i morges og skal serveres i aften.
Ribs skal først bruges imorgen, men planen er at de får 3 timer i dag. Derefter pakkes de i folie med lidt æblemost og en smørklat og får yderligere 2 timer.
Ovenstående tilbederes ved 225 F.
Ribs kommes derefter på køl i indpakningen, og får det sidste med direkte gril imorgen.
Så må vi se hvordan det virker.

Så startes haxen op.

image.jpg



Klokken 12 kom ribs på og fik en gang røg med pecan nøddetræ.

image.jpg


image.jpg




Lige et smug kig til herlighederne

image.jpg


Så er ribs klar til at blive pakket ind i alufolie med smør og æblejuice.

image.jpg
Smokey Pedersen

Primo Oval XL


Emneforfatter
Smokey Pedersen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#2 » 7. jul 2013, 19:38

Så blev der serveret.
Fik lige lidt direkte til sidst for at poppe sværene.
Det var ret lækkert.
Blev serveret med sommer kartoffelsalat og en grøn salat.

image.jpg


image.jpg
Smokey Pedersen

Primo Oval XL

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#3 » 7. jul 2013, 21:59

Ouuhhh!!
Det er dæleme lækkert - især med en gang kraut som tilbehør.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#4 » 8. jul 2013, 08:07

Et superlækkert stykke kød. En klar favorit her i huset.
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#5 » 8. jul 2013, 09:05

de bliver super gode på grille ser lækket ud
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval


Speedycb
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 123

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#6 » 8. jul 2013, 10:11

Kan man ikke få hele opskriften på swein haxe - jeg vil gerne lave den på weber OTG57 :)

Brugeravatar

pølse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#7 » 8. jul 2013, 15:36

Ser drøngodt ud :savl2: :savl2:

Når jeg skal bestille hos slagteren, hvilken udskæring vil så være mest korrekt at bestille???

Hvor lang tid fik svinepoterne??
Resultat = talent * flid


Emneforfatter
Smokey Pedersen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#8 » 8. jul 2013, 17:17

Opskrift og opskrift - Var presset tidsmæssigt, så de blev bare ridset i sværen og saltet.
Havde jeg haft bedre tid havde jeg nok ladet den trække noget længere med salt.
Derefter fik de ca. 12 timer ved 225 F. Afsluttet med direkte varme for at få de dejligste sprøde svær.
Om det var for eller bag skank er jeg ikke klar over, og jeg tror heller ikke det er så vigtigt. Jeg mener at for skank vejer lidt mere.
Mvh
Kim
Smokey Pedersen

Primo Oval XL


Emneforfatter
Smokey Pedersen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#9 » 8. jul 2013, 21:12

Så er ribs'ene spist.
Inspireret fra tidligere indlæg idag om ribs, fik de lige 30 min i folien med lidt friskt æblejuice.
Derefter sølet ind i Stubbs BBQ sauce og 30 min ved lidt højere varme.
Resultatet blev rigtigt godt - Meget møre men stadig med lidt bid.
Kim
Vedhæftede filer
image.jpg
Smokey Pedersen

Primo Oval XL


Nickislagter
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 80

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#10 » 8. jul 2013, 21:42

Hey kan se det er bagskanker :roll: og det er de bedste da kødet er bedre og knapet så senet :!:
ville aldrig købe forskanker hvis jeg kunne få bagskanker også selv om de måske nogle steder er dyrere :?:
de vejer ca 1,2-1,6 kg og burde kunne fåes til ca 30-35 kr pr kg
Mvh Nicki

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#11 » 8. jul 2013, 21:52

Nickislagter skrev:Hey kan se det er bagskanker :roll: og det er de bedste da kødet er bedre og knapet så senet :!:
ville aldrig købe forskanker hvis jeg kunne få bagskanker også selv om de måske nogle steder er dyrere :?:
de vejer ca 1,2-1,6 kg og burde kunne fåes til ca 30-35 kr pr kg
Mvh Nicki

Hvordan kan man se forskel på for og bagskanker.


.
Torp Hedehusene


Nickislagter
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 80

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#12 » 9. jul 2013, 08:26

Man kan se forskellen ved at bagskanker er bredere i bunden end forskanker hvis de er skåret i leddet (fagligt korrekt) bagskanken skæes i leddet , forskanken har en længere knogle som er mere "kroget" kan ikke "stå" selv ,se derfor saves de af !
man kan på billedet også tydeligt se at der sidder det lille lange flade ben parallet med skankebenet ,dette ben er ikke på forskanken :!:
hvis man skulle være i tvivel når man står i butikken så spørg din lokale slagter/supermarken.
Mvh Nicki
P.S de skanker ser iøvrigt mega lækre ud :savl2:

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#13 » 9. jul 2013, 09:35

Nickislagter skrev:Man kan se forskellen ved at bagskanker er bredere i bunden end forskanker hvis de er skåret i leddet (fagligt korrekt) bagskanken skæes i leddet , forskanken har en længere knogle som er mere "kroget" kan ikke "stå" selv ,se derfor saves de af !
man kan på billedet også tydeligt se at der sidder det lille lange flade ben parallet med skankebenet ,dette ben er ikke på forskanken :!:
hvis man skulle være i tvivel når man står i butikken så spørg din lokale slagter/supermarken.
Mvh Nicki
P.S de skanker ser iøvrigt mega lækre ud :savl2:

Takker mange gange for en fyldest forklaring.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

pølse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#14 » 9. jul 2013, 12:47

@nickislagter.

fornemt svar - så blev jeg klogere. Skal straks til den lokale kødpusher [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Resultat = talent * flid


Emneforfatter
Smokey Pedersen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#15 » 9. jul 2013, 16:39

Super info Nicki - Jeg var åbentbart heldig og få bagskank hos slagteren.
Næste gang er jeg opmærksom på forskellen.
Kim
Smokey Pedersen

Primo Oval XL


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#16 » 9. jul 2013, 17:04

Det ser vildt lækkert ud, og jeg har sagt det før, men den er fed den offset smoker. Iøvrigt købte jeg skinke skank i Inco til ca 30 kr pr kg tror jeg det var. De var pakket med 5 skanke pr pose. Så hvis man kan låne et kort dertil tvivler jeg på man finder det billigere:-)
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Sweinhaxe og ribs på offset smoker

Indlæg#17 » 9. jul 2013, 22:24

deha skrev:Det ser vildt lækkert ud, og jeg har sagt det før, men den er fed den offset smoker. Iøvrigt købte jeg skinke skank i Inco til ca 30 kr pr kg tror jeg det var. De var pakket med 5 skanke pr pose. Så hvis man kan låne et kort dertil tvivler jeg på man finder det billigere:-)

Jeg giver 35 kr. incl. moms hos min slagter. Og så kan jeg selv vælge om det skal være for eller bagskanke.


.
Torp Hedehusene

Tilbage til "Kul-/briketgrills"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster