Smørkage lavet af bløddej.

Få genvejen til det perfekte resultat
Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#1 » 14. sep 2010, 23:23

Smørkager bagt på grill er utrolig lækre og dejlig svampet pga. luftfugtigheden i omgivelserne udenfor - samt, at de er bagt i en form.
Når vi bager eks. smørkager og andet i en form, sker der en mindre væskefordampning og i tilfældet her, står den gode remonce og "koger" ind i dejen pga. formen og giver dermed en fantastisk smag i dejen. :savl2:
Denne opskrift er en bløddej, men smørkager kan også laves af butterdej og wienerbrød, men generelt er både bund og snegle lavet af samme dej.

Opskrift.: (til 2 stk.)
1 dl. lun mælk
1 æg
50 g. gær
300 g. Finax hvedemel
100 g. smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt

Fremgangsmåde.:
Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser, ælt dejen til den er ensartet, denne dej behøves ikke, at æltes som til et franskbrød, da den gerne må være kort i biddet.
Del derefter dejen i 2 lige store stykker - del igen det ene stykke i 2 stykker (til bundene)
Forarbejdt dejen, så den er klar til at blive rullet ud.

Smørkage 004.JPG
Smørkage 004.JPG (60.01 KiB) Vist 10680 gange

For at lette udruldningen af dejen, må den meget gerne hvile, tildækket i ca. 10 min.
Efter hviletiden trykkes dejen lidt ud.

Smørkage 005.JPG
Smørkage 005.JPG (45.83 KiB) Vist 10671 gange

Rul derefter dejen ud så den måler 25 cm. i diameter
Smørkage 006.JPG
Smørkage 006.JPG (44.25 KiB) Vist 10676 gange

Stil en 1,5 liters let fedtet form på køkkenbordet. De runde former kan bl.a. købes i coop.
Smørkage 007.JPG
Smørkage 007.JPG (84.14 KiB) Vist 10675 gange

Rul dejen op på en rullepind. (en kosteskaft der er savet af på ca. 40 cm.)
Smørkage 008.JPG
Smørkage 008.JPG (40.31 KiB) Vist 10680 gange

Smørkage 009.JPG
Smørkage 009.JPG (67.28 KiB) Vist 10679 gange

Rul derefter dejen ud over formen.
Smørkage 010.JPG
Smørkage 010.JPG (48.85 KiB) Vist 10677 gange

Tryk dejen ganske let i kanten ved bunden, og kom en pæn klat remonce i.
Opskrift på remonce.:
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. marcipan eks. Ren Rå Marcipan. Har man mulighed for at købe Bitter Brun fra OM er det No. 1. da det giver en fantastisk smag i remoncen.
Bland/ælt sukker og marcipan sammen til en homogen masse og kom derefter smøret i ad 3-4 gange, derved undgås at remoncen klumper.
Smør remoncen ud i formen.
Smørkage 013.JPG
Smørkage 013.JPG (44.14 KiB) Vist 10679 gange

Kom en klat creme i og smør det ud.
Smørkage 014.JPG
Smørkage 014.JPG (49.13 KiB) Vist 10680 gange

Drys en god kanel i.
Smørkage 015.JPG
Smørkage 015.JPG (61.92 KiB) Vist 10677 gange

Ovenstående gentages med det andet stykke dej.
Rul det firkantede stykke dej ud så det måler ca. 28 cm. i bredden og 40 cm. i længden. (længden er fra maven og opad) :-)
Smørkage 018.JPG
Smørkage 018.JPG (43.75 KiB) Vist 10680 gange

Kom et par gode klatter remonce på.
Smørkage 019.JPG
Smørkage 019.JPG (30.32 KiB) Vist 10681 gange

Og smør det evt. ud, sammen med cremen.
Smørkage 019.JPG
Smørkage 019.JPG (30.32 KiB) Vist 10681 gange

Smørkage 020.JPG
Smørkage 020.JPG (36.92 KiB) Vist 10676 gange

Drys igen en god kanel på.
Smørkage 021.JPG
Smørkage 021.JPG (53.5 KiB) Vist 10675 gange

Rul stykket sammen oppefra og nedefter.
Smørkage 022.JPG
Smørkage 022.JPG (53.96 KiB) Vist 10669 gange

Lad ca. 2-3 cm. af enden være fri.
Smørkage 023.JPG
Smørkage 023.JPG (55.65 KiB) Vist 10672 gange

Skær 18 stykker ud i ca. 1½ cm. bredde. (2x9 stk.)
Smørkage 024.JPG
Smørkage 024.JPG (53.83 KiB) Vist 10670 gange

Bøj "snøvsen" ind under sneglen og kom 9 i hver form.
Smørkage 028.JPG
Smørkage 028.JPG (66.97 KiB) Vist 10672 gange

Stil begge smørkager tildækket til hævning et lunt sted i 30 min.
Bag dem direkte på den gennemvarme Fredstone.
Smørkage 031.JPG
Smørkage 031.JPG (42.1 KiB) Vist 10668 gange

I ca. 25 min. v/210 grader.
Smørkage 040.JPG
Smørkage 040.JPG (45.37 KiB) Vist 10673 gange

Bunden.
Smørkage 042.JPG
Smørkage 042.JPG (63.28 KiB) Vist 10665 gange

Straks smørkagerne tages af grillen er det en god ide, at pensle dem med sukkervand, da det giver en dejlig svampet og lækker smørkage. :savl2:
Smørkage 034.JPG
Smørkage 034.JPG (76.45 KiB) Vist 10667 gange

Efter ca. 1 time kan der sprøjtes glasur på sneglene.
Hvid glasur.
Smørkage 043.JPG
Smørkage 043.JPG (63.71 KiB) Vist 10663 gange

Brun glasur. Bemærk det dejlige "snask" der sejler imellem sneglene. :savl2:
Smørkage 044.JPG
Smørkage 044.JPG (72.79 KiB) Vist 10640 gange

Smørkage 046.JPG
Smørkage 046.JPG (74.35 KiB) Vist 10667 gange
Senest rettet af Fred 14. sep 2010, 23:49, rettet i alt 5 gange.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#2 » 14. sep 2010, 23:30

Fred skrev:Smørkager bagt på grill er utrolig lækre og dejlig svampet pga. luftfugtigheden i omgivelserne udenfor - samt, at de er bagt i en form.
Denne opskrift er en bløddej, men smørkager kan også laves af butterdej og wienerbrød, men generelt er både bund og snegle lavet af samme dej.

Opskrift.: (til 2 stk.)
1 dl. lun mælk
1 æg
50 g. gær
300 g. Finax hvedemel
100 g. smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt

Fremgangsmåde.:
Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser, ælt dejen til den er ensartet, denne dej behøves ikke, at æltes som til et franskbrød, da den gerne må være kort i biddet.
Del derefter dejen i 2 lige store stykker - del igen det ene stykke i 2 stykker (til bundene)
Forarbejdt dejen, så den er klar til at blive rullet ud.

Smørkage 004.JPG

For at lette udruldningen af dejen, må den meget gerne hvile, tildækket i ca. 10 min.
Efter hviletiden trykkes dejen lidt ud.

Smørkage 005.JPG

Rul derefter dejen ud så den måler 25 cm. i diameter
Smørkage 006.JPG

Stil en 1,5 liters let fedtet form på køkkenbordet
Smørkage 007.JPG

Rul dejen op på en rullepind. (en kosteskaft der er savet af på ca. 40 cm.)
Smørkage 008.JPG

Smørkage 009.JPG

Rul derefter dejen ud over formen.
Smørkage 010.JPG

Tryk dejen ganske let i kanten ved bunden, og kom en pæn klat remonce i.
Opskrift på remonce.:
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. marcipan (eks. Ren Rå Marcipan)
Bland/ælt sukker og marcipan sammen til en homogen masse og kom derefter smøret i ad 3-4 gange, derved undgås at remoncen klumper.
Smør remoncen ud i formen.
Smørkage 013.JPG

Kom en klat creme i og smør det ud.
Smørkage 014.JPG

Drys en god kanel i.
Smørkage 015.JPG

Ovenstående gentages med det andet stykke dej.
Rul det firkantede stykke dej ud så det måler ca. 28 cm. i bredden og 40 cm. i længden. (længden er fra maven og opad) :-)
Smørkage 018.JPG

Kom et par gode klatter remonce på.
Smørkage 019.JPG

Og smør det evt. ud, sammen med cremen.
Smørkage 019.JPG

Smørkage 020.JPG

Drys igen en god kanel på.
Smørkage 021.JPG

Rul stykket sammen oppefra og nedefter.
Smørkage 022.JPG

Lad ca. 2-3 cm. af enden være fri.
Smørkage 023.JPG

Skær 18 stykker ud i ca. 1½ cm. bredde. (2x9 stk.)
Smørkage 024.JPG

Bøj "snøvsen" ind under sneglen og kom 9 i hver form.
Smørkage 028.JPG

Stil begge smørkager tildækket til hævning et lunt sted i 30 min.
Bag dem direkte på den gennemvarme Fredstone.
Smørkage 031.JPG

I ca. 25 min. v/210 grader.
Smørkage 040.JPG

Bunden.
Smørkage 042.JPG

Straks smørkagerne tages af grillen er det en god ide, at pensle dem med sukkervand, da det giver en dejlig svampet og lækker smørkage. :savl2:
Smørkage 034.JPG

Efter ca. 1 time kan der sprøjtes glasur på sneglene.
Hvid glasur.
Smørkage 043.JPG

Brun glasur.
Smørkage 043.JPG

Smørkage 046.JPG


ser godt od fred, tror jeg prøver imorgen at lave det
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012

Brugeravatar

bjarnehb
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 581

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#3 » 15. sep 2010, 06:36

Lækkert!
God og instruktiv gennemgang af processen.

300 g. Finax hvedemel

Kan andre mærker af hvedemel også bruges ;-) ;-)
-Bjarne
Weber Q 300

Brugeravatar

arlar
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 938
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#4 » 15. sep 2010, 07:33

bjarnehb skrev:Lækkert!
God og instruktiv gennemgang af processen.

300 g. Finax hvedemel

Kan andre mærker af hvedemel også bruges ;-) ;-)[/quote

Hei. Ja alle typer hvetemel kan brukes.
MVH fra Arve, Namsos, Norge.
gasgrill: GrandHall Premium 323 , Bluegaz Tiger blac, beefeater 900
Kullgrill Primo oval! xl, Monolith grill,Weber Char Q 260
: http://www.grillisten.com

Brugeravatar

arlar
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 938
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#5 » 15. sep 2010, 07:34

Dette så meget godt ut. Kommer på kaffe jeg. Er vel fremme om et døgn. He he.
MVH fra Arve, Namsos, Norge.
gasgrill: GrandHall Premium 323 , Bluegaz Tiger blac, beefeater 900
Kullgrill Primo oval! xl, Monolith grill,Weber Char Q 260
: http://www.grillisten.com

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#6 » 15. sep 2010, 09:02

bjarnehb skrev:Lækkert!
God og instruktiv gennemgang af processen.

300 g. Finax hvedemel

Kan andre mærker af hvedemel også bruges ;-) ;-)


Hej Bjarne

Ja, så la' gå da, andre mærker ka' til nød også bruges. ;-) ................. :-D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#7 » 15. sep 2010, 09:04

arlar skrev:Dette så meget godt ut. Kommer på kaffe jeg. Er vel fremme om et døgn. He he.


Du skal være meget velkommen. :-) Du kunne jo så passende få nogle Fredstone med hjem. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#8 » 15. sep 2010, 14:22

Jeg elsker smørkage, men helst den af wienerbrødsdej.
Er det samme fremgangsmåde, blot med wienerbrødsdej?
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#9 » 15. sep 2010, 14:46

Hold da op hvor ser det godt ud! Vil jeg opnå samme gode resultat i min kulgrill på en weber-pizzasten?
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

nbandit
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#10 » 15. sep 2010, 15:11

Det ser lækkert ud :savl2:
Weber Spirit-e310 classic
Weber 57 silver
Primo oval xl


Nbandit
http://www.AlexSoegaard.dk

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#11 » 15. sep 2010, 15:34

MartinM skrev:Hold da op hvor ser det godt ud! Vil jeg opnå samme gode resultat i min kulgrill på en weber-pizzasten?

svaret er nok nej, det skyldes ikke din weber eller stenen.
Og heller ikke selvom du bruger Freds sten er nogen garanti.
Fred er rutineret bager og kan sit håndværk så du skal nok øve dig lidt :-?
Men alle kan lære det naturligvis, men det har ikke noget med udstyr at gøre, jeg er sikke på Fred kan trylle en smørkage frem bare han har en ovn. :-D
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3094
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#12 » 15. sep 2010, 15:39

Lækkert, lækkert og så er vi nogle, som sætter pris på mindre fedt i end hvis det var wienerbrødsdej.
Jeg har en del gange lavet kanelsnegle (onsdagssnegle) af din bløddej til burgere. Det er også godt. Flotte billeder...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Anette-R
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 102

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#13 » 15. sep 2010, 17:51

Nej, hvor ser det bare godt ud. Skal helt sikkert prøves. Dejligt at have Fred tilbage på Grillguru. (L)
Anette


Kamado XL Oval
Weber Genesis Silver B
Baby Q
Cobb
Mini Big Green Egg

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#14 » 15. sep 2010, 23:55

MartinM skrev:Hold da op hvor ser det godt ud! Vil jeg opnå samme gode resultat i min kulgrill på en weber-pizzasten?


Hej MartinM

Webers pizzasten er ganske udmærket, men jeg tør ikke garanter, at varmen ikke brænder igennem, men gør den ikke det, kan du opnå samme resultat. :-)

Jeg håber meget, at vi kan finde nogle gode lokaliteter evt. på Sjælland, Fyn og et par steder her i Jylland, for kan vi det, vil jeg meget gerne stille min viden til rådighed for 4 x GG-grillbagekurser, disse 4 eller måske flere kurser skal naturligvis afholdes i GG regi.
Efter sådan et kursus, vil jeg give garanti for, at du kan lave og bage flotte og lækre smørkager, rundstykker, pizza, wienerbrød, kransekage, vandbakkelser, bløddej eller hvad vi nu kan finde på. :-)

Er der evt. medlemmer der har lyst og interesse i, at ligge matrikelnummer til sådan et arrangement, er man meget velkommen til at rette henvendelse til Holmer, Guruen eller undertegnede. :-)
Måske der blandt vore medlemmer er nogen der har kendskab til, om vi kan leje et skolekøkken eller andet til afvikling af et GG Grillbagekursus. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#15 » 16. sep 2010, 08:29

Hvis du kan få sådan et kursus på benene i Jylland, så er jeg ret sikker på at jeg kan lokke min kæreste med også. Og kæmpe thumbs up til dig og dit engagement - hvor er det fedt at have så mange store resourcer samlet, her på GG!
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#16 » 16. sep 2010, 09:48

MartinM skrev:Hvis du kan få sådan et kursus på benene i Jylland, så er jeg ret sikker på at jeg kan lokke min kæreste med også. Og kæmpe thumbs up til dig og dit engagement - hvor er det fedt at have så mange store resourcer samlet, her på GG!


Hej Martin

Vi skulle meget gerne have fundet et sted eller 2 på Sjælland, 1 på Fyn og et par steder her i Jylland, i det øjeblik vi har det, bliver der afholdt grillbagekursus. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

torbenc
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#17 » 16. sep 2010, 09:52

På Sjælland er der een mere (måske 2).
Glæder mig til at kunne lave smørkage på grillen :-)

mvh T
Summen af al intelligens på jorden er konstant. Befolkningstallet er stigende.

When the people fear the goverment there is tyranni
When the government fears the people there is liberty.
T. Jefferson


Anette-R
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 102

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#18 » 16. sep 2010, 11:53

Jeg fik lavet 2 smørkager i går aftes. Den ene blev bagt på grillen med det samme og blev super god, specielt hvis man skal dømme efter, hvor hurtigt den blev spist. Den anden blev puttet i fryseren i rå tilstand. Er der noget, jeg skal være opmærksom på, når den engang tages ud og skal bages?

Håber det lykkes at finde et sted på Sjælland, hvor der kan holdes bagekurses. Helst i København naturligvis.
Anette


Kamado XL Oval
Weber Genesis Silver B
Baby Q
Cobb
Mini Big Green Egg

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#19 » 17. sep 2010, 01:24

Anette-R skrev:Jeg fik lavet 2 smørkager i går aftes. Den ene blev bagt på grillen med det samme og blev super god, specielt hvis man skal dømme efter, hvor hurtigt den blev spist. Den anden blev puttet i fryseren i rå tilstand. Er der noget, jeg skal være opmærksom på, når den engang tages ud og skal bages?

Håber det lykkes at finde et sted på Sjælland, hvor der kan holdes bagekurses. Helst i København naturligvis.


Super med den ene i fryseren, det er altid rart med lidt i spisekammeret - hvis der skulle komme et fremmed menneske forbi. :-)

Det eneste du skal være opmærksom på er, at den er tøet ordentlig op - inden du bager den. Ved stuetemperatur vil jeg tro, at den skal stå ca. 1 time, det afhænger lidt af hvor meget remonce og creme der er i. :-)

NB. Har du bare et lille billede du evt. kunne "sitte" på siden. :-D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Anette-R
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 102

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#20 » 17. sep 2010, 12:03

Fred skrev:[Super med den ene i fryseren, det er altid rart med lidt i spisekammeret - hvis der skulle komme et fremmed menneske forbi. :-)

Det eneste du skal være opmærksom på er, at den er tøet ordentlig op - inden du bager den. Ved stuetemperatur vil jeg tro, at den skal stå ca. 1 time, det afhænger lidt af hvor meget remonce og creme der er i. :-)

NB. Har du bare et lille billede du evt. kunne "sitte" på siden. :-D


Jeg fik ikke taget noget billede, men jeg vil tro, at den fra fryseren bliver bagt i weekenden. Så skal jeg prøve at tage et par billeder og se, om jeg kan finde ud af at lægge dem op her.

Den vakte stor begejstring hos både mand og børn, så jeg er bange for, at der skal mere end en i fryseren, hvis der skulle komme et fremmed menneske forbi ;-)
Anette


Kamado XL Oval
Weber Genesis Silver B
Baby Q
Cobb
Mini Big Green Egg


mor35
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 213

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#21 » 17. sep 2010, 21:18

Fred skrev:Er der evt. medlemmer der har lyst og interesse i, at ligge matrikelnummer til sådan et arrangement, er man meget velkommen til at rette henvendelse til Holmer, Guruen eller undertegnede. :-)
Måske der blandt vore medlemmer er nogen der har kendskab til, om vi kan leje et skolekøkken eller andet til afvikling af et GG Grillbagekursus. :-)


Hvad skal der til, altså tænker størrelsesmæssigt ?

For jeg har ok stor matrikel, men køkken er der knap så meget plads, men kan muligvis godt skaffe et skolekøkken ? ( på Hjørring egnen )


mor35
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 213

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#22 » 17. sep 2010, 21:24

mor35 skrev:
Fred skrev:Er der evt. medlemmer der har lyst og interesse i, at ligge matrikelnummer til sådan et arrangement, er man meget velkommen til at rette henvendelse til Holmer, Guruen eller undertegnede. :-)
Måske der blandt vore medlemmer er nogen der har kendskab til, om vi kan leje et skolekøkken eller andet til afvikling af et GG Grillbagekursus. :-)


Hvad skal der til, altså tænker størrelsesmæssigt ?

For jeg har ok stor matrikel, men køkken er der knap så meget plads, men kan muligvis godt skaffe et skolekøkken ? ( på Hjørring egnen )


Og så kommer jeg da lige til at blive ærgelig over at det er vinteren vi går i møde, for kan vist nok også godt leje en lejrskole, så kunne vi have både træf, grilning og bagekursus i en weekends tid, det kunne være hyggeligt !!

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#23 » 17. sep 2010, 21:28

mor35 skrev:
Fred skrev:Er der evt. medlemmer der har lyst og interesse i, at ligge matrikelnummer til sådan et arrangement, er man meget velkommen til at rette henvendelse til Holmer, Guruen eller undertegnede. :-)
Måske der blandt vore medlemmer er nogen der har kendskab til, om vi kan leje et skolekøkken eller andet til afvikling af et GG Grillbagekursus. :-)


Hvad skal der til, altså tænker størrelsesmæssigt ?

For jeg har ok stor matrikel, men køkken er der knap så meget plads, men kan muligvis godt skaffe et skolekøkken ? ( på Hjørring egnen )


Hej mor35

SUPER hvis det er tilfældet. :-)

Det jeg forestiller mig er, at vi skulle kunne være ca. 15 - 20 personer og at vi skal bruge 3 - 4 grill (gas og kuglegrill)

Et skolekøkken ville være kanon, da der er god bordplads, men et privat sted ville også være rigtig fint, hvis vi evt. havde 2 borde til rådighed. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


mor35
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 213

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#24 » 17. sep 2010, 21:31

Jeg arbejder videre på sagen så.

Hvornår skal det ca være ? tænker på, om der er nogle datoer hvor det vil passe godt ?

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#25 » 17. sep 2010, 21:49

mor35 skrev:Jeg arbejder videre på sagen så.

Hvornår skal det ca være ? tænker på, om der er nogle datoer hvor det vil passe godt ?


Hvis der er interesse og stemning for sådan et arrangement blandt vore medlemmer, kunne vi passende aftale en lørdag eller søndag medio oktober. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


mor35
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 213

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#26 » 18. sep 2010, 06:32

Allertiders, jeg prøver lige at finde ud af noget hurtigst muligt :-)

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#27 » 18. sep 2010, 16:23

Tak for opskriften :-D

Sjovt nok, har jeg aldrig lavet smørkage.

Men det skal der da laves om på .1%¤

Brugeravatar

bjarnehb
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 581

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#28 » 18. sep 2010, 17:15

Jeg er meget varm på at lave den her smørkage. :savl2:
Så det gør jeg en af dagene.

I den forbindelse vil jeg gerne stille et spørgsmål.
Ikke et dumt spørgsmål, for det findes ikke, siges det :)
Så et almindeligt spørgsmål da, måske et kættersk et af slagsen i dette forum. 8)

Hvor er den store fordel ved at bage smørkage og andet bagværk i grillen,
fremfor i en almindelig ovn?

Det kan næppe være for at opnå grill- eller røgsmag i bagværket.
Bliver smagen anderledes på grillen?
Eller bliver det på anden vis bedre?
Kan der smages forskel på grillbagt vs. ovnbagt?
F. eks. ved blindsmagning?

Jeg erkender fuldt ud, at det er sjovt/sejt også at kunne bage på grillen.
Min egen foreløbige erfaring begrænser sig til flere gange pizza på grillen.
Det var fedt, at det lykkedes. Og de var gode.

Min nysgerrighed byder mig at stille spørgsmålet.

(Håber ikke, at jeg korumperer tråden ;-) )
-Bjarne
Weber Q 300

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#29 » 18. sep 2010, 18:49

bjarnehb skrev:Jeg er meget varm på at lave den her smørkage. :savl2:
Så det gør jeg en af dagene.

I den forbindelse vil jeg gerne stille et spørgsmål.

Hvor er den store fordel ved at bage smørkage og andet bagværk i grillen,
fremfor i en almindelig ovn?



Hej Bjarne

Jeg bager næsten alt mit brød og kager i min gaskuglegrill.
Det er 2 årsager til:
1) mit brød - kager bliver mere svampet/ blødt på denne måde.
2) det er billigere at lave ....det tager få minutter så er grillen klar, mens det kan tage op til 20-25 minutter at få bageovnen klar.

Derfor .1%¤

Brugeravatar

bjarnehb
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 581

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#30 » 18. sep 2010, 19:41

bjærge skrev:Hej Bjarne

Jeg bager næsten alt mit brød og kager i min gaskuglegrill.
Det er 2 årsager til:
1) mit brød - kager bliver mere svampet/ blødt på denne måde.
2) det er billigere at lave ....det tager få minutter så er grillen klar, mens det kan tage op til 20-25 minutter at få bageovnen klar.

Derfor .1%¤

Tak for svar Bjærge,

2 relevante og gode grunde.
Der må være flere :?:

Dejligt at se, du er på banen igen :-D
-Bjarne
Weber Q 300

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#31 » 18. sep 2010, 20:17

bjarnehb skrev:Jeg er meget varm på at lave den her smørkage. :savl2:
Så det gør jeg en af dagene.

I den forbindelse vil jeg gerne stille et spørgsmål.
Ikke et dumt spørgsmål, for det findes ikke, siges det :)
Så et almindeligt spørgsmål da, måske et kættersk et af slagsen i dette forum. 8)

Hvor er den store fordel ved at bage smørkage og andet bagværk i grillen,
fremfor i en almindelig ovn?

Det kan næppe være for at opnå grill- eller røgsmag i bagværket.
Bliver smagen anderledes på grillen?
Eller bliver det på anden vis bedre?
Kan der smages forskel på grillbagt vs. ovnbagt?
F. eks. ved blindsmagning?

Jeg erkender fuldt ud, at det er sjovt/sejt også at kunne bage på grillen.
Min egen foreløbige erfaring begrænser sig til flere gange pizza på grillen.
Det var fedt, at det lykkedes. Og de var gode.

Min nysgerrighed byder mig at stille spørgsmålet.

(Håber ikke, at jeg korumperer tråden ;-) )



Super, husk at tage lidt billeder af projektet. :-)

Bjærge har jo så flot beskrevet 2 gode og meget rammende grunde til, at bage på grill. :-)

Mht. smagen er der efter min bedste overbevisning ingen forskel, når vi snakker brød i almindelighed, men bager du eks. kransekage, vandbakkelser eller skærekager er der ingen tvivl om, at en blind test kunne blive interessant, da forskellen i luftfugtigheden gør en forskel, overnævnte lækre "kager" bliver mere svampet og det skyldes hovedsalig forskellen på den luftfugtighed der er i grillen contra ovnen.
Luftfugtigheden er pt. ca 95% udenfor, i køkkenet er den ca. 60% og denne forskel gør netop, at smagen er mere fremtrædende i disse kager, jo mere svampet et stykke kransekage er, jo mere vil den dejlige mandelsmag "træde frem" :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#32 » 20. sep 2010, 01:42

Fred skrev:
mor35 skrev:
Fred skrev:Er der evt. medlemmer der har lyst og interesse i, at ligge matrikelnummer til sådan et arrangement, er man meget velkommen til at rette henvendelse til Holmer, Guruen eller undertegnede. :-)
Måske der blandt vore medlemmer er nogen der har kendskab til, om vi kan leje et skolekøkken eller andet til afvikling af et GG Grillbagekursus. :-)


Hvad skal der til, altså tænker størrelsesmæssigt ?

For jeg har ok stor matrikel, men køkken er der knap så meget plads, men kan muligvis godt skaffe et skolekøkken ? ( på Hjørring egnen )


Hej mor35

SUPER hvis det er tilfældet. :-)

Det jeg forestiller mig er, at vi skulle kunne være ca. 15 - 20 personer og at vi skal bruge 3 - 4 grill (gas og kuglegrill)

Et skolekøkken ville være kanon, da der er god bordplads, men et privat sted ville også være rigtig fint, hvis vi evt. havde 2 borde til rådighed. :-)

hvis der er intresse vil jeg også gerne stille mit ude køkken ( og kamadoer) til rådighed for vores bager. så jeg også kan få lært at bage smørkage!!
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#33 » 20. sep 2010, 23:41

Jeg vil gøre hvad jeg kan for at kunne deltage på sådan et kursus - det er rigtig spændende.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#34 » 20. sep 2010, 23:53

orvis skrev:
Fred skrev:
mor35 skrev:
Fred skrev:Er der evt. medlemmer der har lyst og interesse i, at ligge matrikelnummer til sådan et arrangement, er man meget velkommen til at rette henvendelse til Holmer, Guruen eller undertegnede. :-)
Måske der blandt vore medlemmer er nogen der har kendskab til, om vi kan leje et skolekøkken eller andet til afvikling af et GG Grillbagekursus. :-)


Hvad skal der til, altså tænker størrelsesmæssigt ?

For jeg har ok stor matrikel, men køkken er der knap så meget plads, men kan muligvis godt skaffe et skolekøkken ? ( på Hjørring egnen )


Hej mor35

SUPER hvis det er tilfældet. :-)

Det jeg forestiller mig er, at vi skulle kunne være ca. 15 - 20 personer og at vi skal bruge 3 - 4 grill (gas og kuglegrill)

Et skolekøkken ville være kanon, da der er god bordplads, men et privat sted ville også være rigtig fint, hvis vi evt. havde 2 borde til rådighed. :-)

hvis der er intresse vil jeg også gerne stille mit ude køkken ( og kamadoer) til rådighed for vores bager. så jeg også kan få lært at bage smørkage!!


Hej Orvis

6950 området (er det ikk' Ringkøbing) ville passe fint, da jeg mener, at der bor en del GG medlemmer i området. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#35 » 20. sep 2010, 23:57

lractbird skrev:Jeg vil gøre hvad jeg kan for at kunne deltage på sådan et kursus - det er rigtig spændende.


Måske vi skulle få Guruen eller Holmer til at oprette en tråd om et GG Grillbagekursus. :-)

Vi skal have fastsat en dato og et sted for afholdelse OG SÅ 15 - måske 20 friske og glade GG medlemmer. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#36 » 21. sep 2010, 10:27

nu kom denne tråd jo til at handle ligeså meget om bagekursus som om smørkage, så mit spørgsmål 'druknede' vist :-)

jeg prøver lige igen

Jeg elsker smørkage, men helst den af wienerbrødsdej.
Er det samme fremgangsmåde, blot med wienerbrødsdej?
udtryk gør indtryk


mor35
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 213

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#37 » 21. sep 2010, 12:59

mor35 skrev:Allertiders, jeg prøver lige at finde ud af noget hurtigst muligt :-)


:-( Øv, skolen heroppe ved Hjørring lejer/låner desværre ikke skolekøkkenet ud til privat personer .

Men er der andre heroppe ad, der kan skaffe plads i et stor køkken, vil jeg meget gerne deltage :-D

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#38 » 21. sep 2010, 23:11

Vi lægger bagekursus ind i planerne... Men vi skal lige finde nogle egnede lokaliteter...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#39 » 21. sep 2010, 23:48

marinus skrev:nu kom denne tråd jo til at handle ligeså meget om bagekursus som om smørkage, så mit spørgsmål 'druknede' vist :-)

jeg prøver lige igen

Jeg elsker smørkage, men helst den af wienerbrødsdej.
Er det samme fremgangsmåde, blot med wienerbrødsdej?


Ja, fremgangsmåden er nøjagtig den samme. :-)

Og du har ret, en WB's smørkage er rigtig lækker. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#40 » 21. sep 2010, 23:55

mor35 skrev:
mor35 skrev:Allertiders, jeg prøver lige at finde ud af noget hurtigst muligt :-)


:-( Øv, skolen heroppe ved Hjørring lejer/låner desværre ikke skolekøkkenet ud til privat personer .

Men er der andre heroppe ad, der kan skaffe plads i et stor køkken, vil jeg meget gerne deltage :-D


Det var ærgelig, da et skolekøkken vel nok er noget af det ypperste :-) men vi kan sagtens afholde et GG Grillbagekursus i et privar hjem, det kræver bare, at vi har et par store borde.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


mor35
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 213

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#41 » 22. sep 2010, 00:05

Fred skrev:
mor35 skrev:
mor35 skrev:Allertiders, jeg prøver lige at finde ud af noget hurtigst muligt :-)


:-( Øv, skolen heroppe ved Hjørring lejer/låner desværre ikke skolekøkkenet ud til privat personer .

Men er der andre heroppe ad, der kan skaffe plads i et stor køkken, vil jeg meget gerne deltage :-D


Det var ærgelig, da et skolekøkken vel nok er noget af det ypperste :-) men vi kan sagtens afholde et GG Grillbagekursus i et privar hjem, det kræver bare, at vi har et par store borde.


Det kan jeg desværre ikke have plads til :-( så skal vi vente til foråret, så vi kan være derude, så stiller jeg gladeligt plads til rådighed.

Brugeravatar

poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#42 » 22. sep 2010, 00:18

marinus skrev:nu kom denne tråd jo til at handle ligeså meget om bagekursus som om smørkage, så mit spørgsmål 'druknede' vist :-)

jeg prøver lige igen

Jeg elsker smørkage, men helst den af wienerbrødsdej.
Er det samme fremgangsmåde, blot med wienerbrødsdej?

Vi er paa samme hold. Jeg elsker nemlig ogsaa smoerkage, men jeg har endnu ikke har haft tid til at proeve at bage en selv.

Saa vidt jeg kan se er det den samme fremgangsmaade. Dog er jeg ikke rigtig sikker paa maengderne, da min opskrift paa kun 1 stk smoerkage (af wienerdej) anvender 500 g mel, medens denne opskrift (af bloeddej) kun anvender 300g mel til 2 STK smoerkager. Saa det spoergsmaal maa Fred hellere besvare.

Mvh Poul
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#43 » 22. sep 2010, 00:47

poulw skrev:
marinus skrev:nu kom denne tråd jo til at handle ligeså meget om bagekursus som om smørkage, så mit spørgsmål 'druknede' vist :-)

jeg prøver lige igen

Jeg elsker smørkage, men helst den af wienerbrødsdej.
Er det samme fremgangsmåde, blot med wienerbrødsdej?

Vi er paa samme hold. Jeg elsker nemlig ogsaa smoerkage, men jeg har endnu ikke har haft tid til at proeve at bage en selv.

Saa vidt jeg kan se er det den samme fremgangsmaade. Dog er jeg ikke rigtig sikker paa maengderne, da min opskrift paa kun 1 stk smoerkage (af wienerdej) anvender 500 g mel, medens denne opskrift (af bloeddej) kun anvender 300g mel til 2 STK smoerkager. Saa det spoergsmaal maa Fred hellere besvare.

Mvh Poul


Hej i Australien :-)

Smørkage er lavet på nøjagtig samme måde, uanset om vi laver den af bløddej eller WB. :-)

Du skal regne med ca. 250 g. færdiglavet wienerbrødsdej til én smørkage.

NB. Har du plads til, at vi kan arrangere et GG Grillbagekursus hos dig. ;-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#44 » 22. sep 2010, 08:44

Fred skrev:... Har du plads til, at vi kan arrangere et GG Grillbagekursus hos dig. ;-)

Hej Fred,

Jeg har masser af plads. 180 kvm stort hus (men meget lille koekken) og ca 1200 kvm have.
Desvaerre ligger mit hus paa en 20% skraaning, saa jeg er bange for at kuglegriller der har let ved at trille er udelukket :lol: :lol: :lol:

Mvh Poul
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise


harepus
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#45 » 24. sep 2010, 07:10

Har nu prøvet at bage smørkagen. Den blev rigtig god, men jeg er lidt i tvivl om hvordan sukkervandet skal laves. Er det bare at blande vand og sukker og i så fald hvad er blandingsforholdet, eller skal blandingen varmes til en konsistens som tynd sirup?
Det var vidst det eneste der mangler for at kagen bliver helt perfekt, skal i hvertfald prøve at bage den igen :-D

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#46 » 24. sep 2010, 08:27

harepus skrev: Den blev rigtig god, men jeg er lidt i tvivl om hvordan sukkervandet skal laves. Det var vidst det eneste der mangler for at kagen bliver helt perfekt, skal i hvertfald prøve at bage den igen :-D

Hej harepus
Det kan du evt se her.
Og der er stadig plads til flere billeder af hjemmebagte smørkager 8)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#47 » 26. sep 2010, 13:15

Sådan her blev mit forsøg med smørkage.
Ikke helt så flot som freds, men smagen den fejler ikke noget :savl1: :savl1:
Vedhæftede filer
DSC00368.JPG
Weber 57cm

Brugeravatar

bjarnehb
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 581

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#48 » 26. sep 2010, 15:15

Ja, jeg har også været i gang med at bage smørkage.
Jeg fulgte opskriften nøje, men afveg på 2 punkter: jeg brugte ikke Finax mel ( ;-) ),
og jeg bagte den i ovnen :-( , fordi det regnede hele formiddagen.

Det var en nem dej at arbejde med.
Det færdige resultat smagte rigtig godt!!
IMG_3170.JPG

IMG_3171.JPG

IMG_3173.JPG
-Bjarne
Weber Q 300

Brugeravatar

HenrikB
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1521

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#49 » 26. sep 2010, 15:55

Hold kæft, hvor er I bare skrappe. Det rykker gevaldigt i min søde tand :-D .

this_thread.gif
this_thread.gif (3.57 KiB) Vist 8924 gange
Med venlig hilsen
Henrik

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Smørkage lavet af bløddej.

Indlæg#50 » 26. sep 2010, 22:05

Dittesej skrev:Sådan her blev mit forsøg med smørkage.
Ikke helt så flot som freds, men smagen den fejler ikke noget :savl1: :savl1:


Dittesej............... fordi du ER det. :-)

Det er da SÅ knaldhammerende flot det der. .1%¤

Nu ska' du jo også regne med, at jeg har brugt ca. 35 år på at lære det. :-)

NB. Prøv næste gang evt. at røre lidt mere florsukker i glasuren og brug gerne godt varmt vand, blot en lille detalje. :-)
Senest rettet af Fred 26. sep 2010, 22:13, rettet i alt 1 gang.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Tilbage til "Fakta, spørgsmål og guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster