Uuni ovne.

Ordet er frit... Dette er Grillguru.dk's "rodekasse" med emner om alt mellem himmel og jord.

Emneforfatter
steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1632

Uuni ovne.

Indlæg#1 » 2. nov 2018, 20:48

Uuni betyder vist nok ovn på Finsk og ham der opfandt dem er da også finne.
Jeg vil gerne starte en tråd hvor vi kan dele erfaringer og tips omkring alle
forhold der omhandler vores Uuni eller andre lignende ovne.
Jeg vil gerne starte i den helt beskedne ende.

Jeg fik min Uuni 3 for 2 dage side (1 nov ) og startede med at gennemvarme den før brug i går.
I dag lavede jeg en ret med svinemørbrad,løg og champignon mv.
Jeg havde forventet mig ret meget af den ret men jeg må sige at jeg blev slemt skuffet.
Retten var totalt ødelagt af røg, en petroliumsagtig lugt og smag af røg.
Det var prisen for at jeg ikke fyrede korrekt i pillebrænderen, jeg hældte piller i for tit og lod dem ikke selv falde ned men gav piller hele tiden.
Det gav en masse røg så det ved jeg nu IKKE er måden at gøre det på.
Jeg fik også prøvet et par pille mærker.
Det ene tror jeg er DPG som jeg havde i garagen,.
Jeg kunne ikke få ovnen over 350 grader på midten af bagestenen.
Så fik jeg fat i en pose Traeger.
Det var dem jeg brugte i dag til min fiasko ret, de lugter fælt men de kunne få temperaturen op på 500 grader.
I morgen står den på pizza, håber det bedste.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 644

Re: Uuni ovne.

Indlæg#2 » 3. nov 2018, 11:51

Jeg har haft en Ooni (som de nu hedder ) et par år.

Er aldrig blevet 100 % tilfreds. Som du selv har oplevet er det svært at få den korrekte forbrænding.


henrikc
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 55
Kontakt:

Re: Uuni ovne.

Indlæg#3 » 25. aug 2019, 11:49

Har haft Uuni, og det var noget dyrt bras.
Pizza kunne ikke bages korrekt, fordi ovnen ikke har balance mellem overvarmen og varmeledning fra bunden......det er helt essentielt, specielt når der bages kort tid ved høj varme.....min er skrottet.

Kører nu med stor tilfredshed med en Roccbox, der fungerer til perfektion.

https://www.gozney.com/eu/products/home ... ccQAvD_BwE

Napolitansk pizza på under 90 sekunder....

Mvh Henrik


Støy
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87
Kontakt:

Re: Uuni ovne.

Indlæg#4 » 25. aug 2019, 12:21

Hej,

Jeg har den gasfyrede Ooni Koda, som jeg købte i forsommeren i år. Den har vi haft meget glæde af.

Har lavet pizza en masse hen over sommeren... også napolitansk på 90 sekunder som henrikc ovenfor. Det er gået ganske fint. Man skal selfølgelig lige øve når man arbejder med 500 grader.

Vi har også grillet laks, rejer, grøntsager og lavet pita og sandwichbrød i den. Synes faktisk det er en alsidig lille grill/ovn, der lige kan ‘klappes sammen’ og tages med i bilen op til f.eks. sommerhuset.
Søren

Weber Genesis S-330
ODC Ascona
Ooni Koda

Tilbage til "Snik snak"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster