KONKURRENCE i Sous Vide. Afstemning slut.

Deltag i aktive konkurrencer, eller se hvem der tidligere har vundet...

Afstemning: Hvem har kreeret den lækreste tallerken.?

Afstemning sluttede 22. sep 2013, 19:51

alfaekko
5
4%
Ib M
19
17%
Tibbil
5
4%
topgun
42
37%
Larctbird (kun hovedret)
35
30%
KimHP
4
3%
Torp Hedehusene
5
4%
Afgivne stemmer: 115

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

KONKURRENCE i Sous Vide. Afstemning slut.

Indlæg#1 » 11. aug 2013, 12:53

Kære ALLE GG'er :-)

Nu hvor stort set alle har købt en Sous Vide maskine af en eller anden slags/model udskriver vi en "lille" konkurrence. :-)

Konkurrencen går ud på, at kreerer en lækker tallerken med lækre ingredienser der er tilberedt Soue Vide, det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der må være på tallerkenen, blot det er tilberedt SV. :-)

Dommerpanelet udgøres af ALLE der er medlem af Grillguru ved simpel stemmeafgivelse. .1%¤

Betingelser for deltagelse.:
Der skal som minimum tages 4 billeder der dokumenterer, at tilberedningen er foregået SV. :-)
Der må kun indsendes et bidrag pr. medlem. :-)

Konkurrencen slutter søndag den 15 september kl. 24.00

De 3 lækreste tallerkener vinder følgende præmier.

Præmier.:
1. Præmie er en SAfire grill inkl. pizzakit og en grillrist.
2. Præmie er en Fredstone efter eget valg + en pizzaspade.
3. Præmie er en Fredstone std. 44,5 x 30,5 cm.

NB. Såfremt der er firmaer der er interesseret i at sponserer en præmie eller to er man meget velkommen til det, vi udvider blot præmielisten. :-)
Kommer der præmier ind der har en størrer værdi end ovenstående vil de blive prioterere højere. .1%¤

Håber, at ALLE SV investorer vil være med på "spøgen" :-)

God søndag til ALLE GG'er :-D
Senest rettet af Fred 11. aug 2013, 13:01, rettet i alt 1 gang.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#2 » 11. aug 2013, 12:58

Tillykke med første pladsen til topgun :lol:

Held og lykke folkens

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#3 » 11. aug 2013, 13:07

Tibbil skrev:Tillykke med første pladsen til topgun :lol:

Held og lykke folkens


Ingen tvivl om, at Topgun er knaldhammerende dygtig og enorm kreativ ud i SV, men hvorfor absolut nedgør andre dygtige og kreative SV udøver. ;-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#4 » 11. aug 2013, 13:08

Spændende - er det "anonyme" billeder ved afstemning ?

1. Må der brunes, paneres, oa.... før/efter sous-vide ?

2. Hvor stor en del af tallerkenen skal være tilberedt sous-vide ?
Dvs. hvor meget pynt/tilbehør må der være, der ikke er sous-vide ?

3. Må der være forklarende følgetekst til billedet ?
Senest rettet af Ib M 11. aug 2013, 13:40, rettet i alt 8 gange.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#5 » 11. aug 2013, 13:12

Fred skrev:
Tibbil skrev:Tillykke med første pladsen til topgun :lol:

Held og lykke folkens


Ingen tvivl om, at Topgun er knaldhammerende dygtig og enorm kreativ ud i SV, men hvorfor absolut nedgør andre dygtige og kreative SV udøver. ;-)

Tomme tønder buldre mest - nå pyt vi må videre. :lol:


.
Torp Hedehusene


smoker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#6 » 11. aug 2013, 13:24

kanon initiativ fred .1%¤
glæder mig til at se alle de flot tallerkener
har kul fra grillbutikken på lager

Brugeravatar

godkop
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 300

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#7 » 11. aug 2013, 13:26

Fred skrev:Nu hvor stort set alle har købt en Sous Vide maskine af en eller anden slags/model udskriver vi en "lille" konkurrence. :-)


Hvem er vi?

Fred skrev:Dommerpanelet udgøres af ALLE der er medlem af Grillguru ved simpel stemmeafgivelse. .1%¤


Er det kun tilberedningen og udseendet af anretningen der tæller?
Hvad med smagen?


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 426

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#8 » 11. aug 2013, 13:35

godkop skrev:
Fred skrev:Nu hvor stort set alle har købt en Sous Vide maskine af en eller anden slags/model udskriver vi en "lille" konkurrence. :-)


Hvem er vi?

Fred skrev:Dommerpanelet udgøres af ALLE der er medlem af Grillguru ved simpel stemmeafgivelse. .1%¤


Er det kun tilberedningen og udseendet af anretningen der tæller?
Hvad med smagen?


Du inviterer bare [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#9 » 11. aug 2013, 13:38

Ib M skrev:Spændende - er det "anonyme" billeder ved afstemning.

1. Må der brunes, paneres, oa.... efter sous-vide

2. Hvor stor en del af tallerkenen skal være tilberedt sous-vide
Dvs. hvor meget pynt/tilbehør må der være, der ikke er sous-vide

3. Må der være forklarende følgetekst til billedet


Hej Ib M :-)

ALLE billeder skal offentliggøres, da det er god inspiration. .1%¤

1. Ja, er det eks. kød, så må det gerne brunes af - efter SV. :-)

2. Du må gerne pynte af med lidt salat eller andet der kan være med til, at fremhæve en pæn ret.

3. Der må gerne være så meget forklarende tekst som mulig, da det er god inspiration for andre.
Kort sagt masser af billeder og tekst. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#10 » 11. aug 2013, 13:46

godkop skrev:
Fred skrev:Nu hvor stort set alle har købt en Sous Vide maskine af en eller anden slags/model udskriver vi en "lille" konkurrence. :-)


Hvem er vi?

Fred skrev:Dommerpanelet udgøres af ALLE der er medlem af Grillguru ved simpel stemmeafgivelse. .1%¤


Er det kun tilberedningen og udseendet af anretningen der tæller?
Hvad med smagen?


Hej godkop :-)

Vi er Fred og mig. :-)

Ja, da det DESVÆRRE er fysisk umulig, at smage på de forhåbentlige mange og lækre retter der
bliver kreeret er bedømmelsen kun baseret på udseendet.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#11 » 11. aug 2013, 13:47

Takker for opklarede svar Fred

Med hensyn til "anonymitet" mente jeg om deltagerenes navne er nævnt ved de enkelte billeder, når medlemmerne af GG stemmer.


Sofus far
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 376

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#12 » 11. aug 2013, 14:09

Nu kan det godt være dette kommer til at virke lidt negativt men det er slet ikke ment sådan.

Men hvorfor en sv konkurrence og ikke en grill konkurrence nu da det er et grillforum?
Langt fra alle har en sv, så syntes det begrænser "fællesskabet" i denne konkurrence.

Men ellers en super ide og igen dette er ikke ment som et surt opstød :-D

Brugeravatar

melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#13 » 11. aug 2013, 14:24

Lidt enig med sofus far.

Men igen. Det er jo en tema konkurrence.
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#14 » 11. aug 2013, 14:31

Sofus far skrev:Nu kan det godt være dette kommer til at virke lidt negativt men det er slet ikke ment sådan.

Men hvorfor en sv konkurrence og ikke en grill konkurrence nu da det er et grillforum?
Langt fra alle har en sv, så syntes det begrænser "fællesskabet" i denne konkurrence.

Men ellers en super ide og igen dette er ikke ment som et surt opstød :-D


Du kan låne min Thomas :-D

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#15 » 11. aug 2013, 14:36

Sofus far skrev:Men hvorfor en sv konkurrence og ikke en grill konkurrence nu da det er et grillforum?
Langt fra alle har en sv, så syntes det begrænser "fællesskabet" i denne konkurrence.

Sous vide er jo en "metode" og ikke et specifikt køkkenredskab, og forudsætter som sådan ikke andet end:

1. En vandtæt beholder - evt noget isolering
2. En pose der er til at lukke tæt
3. Adgang til varmt vand
4. Et termometer

http://m.youtube.com/watch?v=bFTyb5QEb2E


Sofus far
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 376

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#16 » 11. aug 2013, 14:40

Overhovedet ikke det der var "problemt" Morten syntes bare det synd at det gode tiltag begrænser sig til folk med sv folket

Btw så tror jeg det bliver topgun og så alle de andre i den her konkurrence :lol:


Sofus far
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 376

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#17 » 11. aug 2013, 14:42

Ib M skrev:
Sofus far skrev:Men hvorfor en sv konkurrence og ikke en grill konkurrence nu da det er et grillforum?
Langt fra alle har en sv, så syntes det begrænser "fællesskabet" i denne konkurrence.

Sous vide er jo en "metode" og ikke et specifikt køkkenredskab, og forudsætter som sådan ikke andet end:

1. En vandtæt beholder - evt noget isolering
2. En pose der er til at lukke tæt
3. Adgang til varmt vand
4. Et termometer

http://m.youtube.com/watch?v=bFTyb5QEb2E


Jeg er med på hvad sv er.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#18 » 11. aug 2013, 14:43

Ib M skrev:
Sofus far skrev:Men hvorfor en sv konkurrence og ikke en grill konkurrence nu da det er et grillforum?
Langt fra alle har en sv, så syntes det begrænser "fællesskabet" i denne konkurrence.

Sous vide er jo en "metode" og ikke et specifikt køkkenredskab, og forudsætter som sådan ikke andet end:

1. En vandtæt beholder - evt noget isolering
2. En pose der er til at lukke tæt
3. Adgang til varmt vand
4. Et termometer

http://m.youtube.com/watch?v=bFTyb5QEb2E

Nemlig en gryde vand på grillen (det er jo bare et spørgsmål om at kunne styre temperaturen i grillen) så kan alle deltage.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1790
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#19 » 11. aug 2013, 14:44

spændende spændende :-D

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#20 » 11. aug 2013, 14:46

Fred skrev:
Tibbil skrev:Tillykke med første pladsen til topgun :lol:

Held og lykke folkens


Ingen tvivl om, at Topgun er knaldhammerende dygtig og enorm kreativ ud i SV, men hvorfor absolut nedgør andre dygtige og kreative SV udøver. ;-)



Jeg ville slet ikke nedgøre andre :oops: jeg hepper , jeg syntes det er super fedt at du gider lave sådan nået her og hatten af for det .

Jeg er ikke selv ret god til sv og derfor venter jeg spændt på at se hvad folk for lavet måske man kunne hente nået inspiration.

Men igen held og lykke til jer alle og må den bedste vinde

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#21 » 11. aug 2013, 14:46

Sofus far skrev:
Ib M skrev:
Sofus far skrev:Men hvorfor en sv konkurrence og ikke en grill konkurrence nu da det er et grillforum?
Langt fra alle har en sv, så syntes det begrænser "fællesskabet" i denne konkurrence.

Sous vide er jo en "metode" og ikke et specifikt køkkenredskab, og forudsætter som sådan ikke andet end:

1. En vandtæt beholder - evt noget isolering
2. En pose der er til at lukke tæt
3. Adgang til varmt vand
4. Et termometer

http://m.youtube.com/watch?v=bFTyb5QEb2E


Jeg er med på hvad sv er.

Hvorfor mener du så at alle ikke kan deltage ?
Senest rettet af Ib M 11. aug 2013, 14:50, rettet i alt 1 gang.


Sofus far
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 376

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#22 » 11. aug 2013, 14:50

Ok nu er jeg med havde ikke set dit link :-D
Men alle kan jo også bare købe en sv maskine [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Men tror bare jeg lader den ligge her, var ikke for at starte en diskusion :-D

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#23 » 11. aug 2013, 15:15

Jeg har lige hentet min i Lidel, der 4 mere i Ballerup hvis nogen skulle mangle.
Fedt med en konkurence, og jeg skal gøre mit for at give topgun modstand [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Og frederik tak for tipet om gryderne var i dk

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#24 » 11. aug 2013, 18:01

Sjov ide. Men hvordan vil du sikre dig at de indlæg kan ses og stemmes om separat? Det kan da blive lidt svært at få et overblik over, eller får du Guruen til at lave et "konkurrenceforum" hvor de kan lægges, eller hvordan vil du styre det?
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#25 » 11. aug 2013, 20:02

lractbird skrev:Sjov ide. Men hvordan vil du sikre dig at de indlæg kan ses og stemmes om separat? Det kan da blive lidt svært at få et overblik over, eller får du Guruen til at lave et "konkurrenceforum" hvor de kan lægges, eller hvordan vil du styre det?


Hej Carl :-)

Det er jo ganske enkelt, medlemmer der vil deltage opretter deres indlæg i denne tråd, så vi alle kan se dem, efterhånden bliver hver enkelt bruger der har indsendt indlæg oprettet i en afstemningsboks - og ja, den der får flest stemmer vinder. :-)

NB. Ligesom denne her.: viewtopic.php?f=77&p=132680#p132680
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1553
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#26 » 11. aug 2013, 20:38

Fed ide og nej jeg deltager ikke, da jeg pt ikke har nogle sv... Syntes det er sjovt med de mange hvordan sikre du dig... Jeg oplever GG som et sted hvor der er tillid til hinanden og jeg har selv oplevet det begge veje tit herinde og tak for det...

Nå men det jeg ville, var at spørge om jeg skulle høre Ronni fra sousvide.dk om han ikke vil sponsorere en lille præmie - jeg tænker ikke noget stort, men fx nogle enkelte poser eller lign?
Jeg har ikke snakket med ham endnu og dette er bare en ide :-)



/Michael

Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#27 » 11. aug 2013, 20:42

scharstein skrev:Fed ide og nej jeg deltager ikke, da jeg pt ikke har nogle sv... Syntes det er sjovt med de mange hvordan sikre du dig... Jeg oplever GG som et sted hvor der er tillid til hinanden og jeg har selv oplevet det begge veje tit herinde og tak for det...

Nå men det jeg ville, var at spørge om jeg skulle høre Ronni fra sousvide.dk om han ikke vil sponsorere en lille præmie - jeg tænker ikke noget stort, men fx nogle enkelte poser eller lign?
Jeg har ikke snakket med ham endnu og dette er bare en ide :-)



/Michael

Sent from my iPhone using Tapatalk


Super ide, Michael .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


alfaekko
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#28 » 16. aug 2013, 19:07

Nå, men hvis ikke andre sparker konkurrencen i gang, så gør jeg da gerne :-) . Jeg har kastet mig ud i en moderne version af gammel dansk husmandskost, der jo ofte består af et stykke kød, gerne et af de ureelle stykker, kål, kartofler og "sødt" i form af syltetøj eller sødsyltede grøntsager.
Mit valg faldt på et stykke kalvebryst, der røg i pose og fik 5 timer ved 82 grader.
Billede
SÅ så det sådan ud:
Billede

Derefter fik det lov at trække i olivenolie inden det kom en tur på grillen
Billede
Mens det hvilede lidt, lavede jeg en blanquette(sovs :-D ) af skyen fra sousvideposen, fløde, æggeblomme og smeltet smør.
Billede
Tilbehøret var 2 versioner af blomkål, skiver der var lavet SV ved 85 grader i 30 minutter med lidt smør, derefter brændt med gasbrænder, samt små råmarinerede buketter med bronzefennikel
Billede
Det søde indslag blev friskplukkede havtorn, som fik et let opkog i sukkerlage.
Billede
Da det hele var færdigt, var det bare at anrette på tallerken.
Billede

Jeg synes det blev en rigtigt velsmagende ret, ren i udtrykket hvor råvarerne fik lov at tale for sig selv uden at blive dynget til i krydderier. Kødet smagte fint af kalv, saucen var cremet og lækker, den marinerede kål gav et friskt pift, den anden bidrog med lidt røgsmag og de syrligtsøde havtorn fik det hele til at hænge fint sammen. Og skal vi så få gang i plastposerne derude?
God fornøjelse!
Anders
Spis bedre, drik bedre.
www.korkoggodt.dk
www.roevhullet.dk


vigge
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 456

Re: Sv: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#29 » 16. aug 2013, 19:32

Ser super godt ud. Tror det bliver en hård dyst.

Sendt fra min Galaxy Nexus med Tapatalk2

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#30 » 16. aug 2013, 20:44

Hej Anders :-)

Super flot indlæg og helt kanon, at du "tør" ligge ud. .1%¤

Super flot bidrag, god beskrivelse og kanon god billeddokumentation. .1%¤

Godt gået. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#31 » 16. aug 2013, 23:56

Det ser godt ud. Men kalvebryst 82 grader ????? Det lyder voldsomt.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl


alfaekko
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#32 » 17. aug 2013, 08:38

Kødet var fint og mørt, og jeg ville gerne have en vis mængde væske fra tilberedningen, men næste gang vil jeg prøve lavere temperatur og længere tid for at se hvilken forskel det giver i tekstur.

/Anders
Spis bedre, drik bedre.
www.korkoggodt.dk
www.roevhullet.dk

Brugeravatar

jan s
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 126

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#33 » 17. aug 2013, 10:13

Ser lækkert ud

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#34 » 18. aug 2013, 09:45

Og her havde jeg lige sparet op til sv med en masse tilbehør, men nej nej, så faldt vi over en fransk bulldog i stedet, og så var de penge brugt. Ville ellers gerne være med i den her konkurrence :p

Held og lykke til de der vil deltage. Håber for kommende lignende arrangementer at der kommer mere gang i deltagelsen :)
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium


Thunder1969
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 131

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#35 » 18. aug 2013, 11:23

Jeg kan da også lige komme med et hurtigt indlæg fra dagen i går. Jeg har ikke prøvet at lave så meget i gryden endnu, så havde presset mig selv lidt, ved det at jeg skulle til fodbold med familien hele dagen og samtidig havde inviteret gode venner til middag. Jeg smed en cuvette i kl04.00 lørdag morgen satte temperaturen til 55 grader og fik klargjort nogle kartofler, så alt ville være nemt at gå til når jeg kom hjem, fik ikke taget så mange billeder og nåede heller ikke at få salat på tallerken, men sådan her så det ud :-)
Billede

Det smagte super godt, var dejligt mørt og alt i alt en succes
hov havde da lavet en creme brûlée til dessert, men den fik jeg ikke taget billede af, også lavet i gryden :-)
Med venlig hilsen
Per R
Auplex kamado
Otg 57cm
Q200
Pro Q smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#36 » 18. aug 2013, 12:20

Thunder1969 skrev:Jeg kan da også lige komme med et hurtigt indlæg fra dagen i går. Jeg har ikke prøvet at lave så meget i gryden endnu, så havde presset mig selv lidt, ved det at jeg skulle til fodbold med familien hele dagen og samtidig havde inviteret gode venner til middag. Jeg smed en cuvette i kl04.00 lørdag morgen satte temperaturen til 55 grader og fik klargjort nogle kartofler, så alt ville være nemt at gå til når jeg kom hjem, fik ikke taget så mange billeder og nåede heller ikke at få salat på tallerken, men sådan her så det ud :-)
Billede

Det smagte super godt, var dejligt mørt og alt i alt en succes
hov havde da lavet en creme brûlée til dessert, men den fik jeg ikke taget billede af, også lavet i gryden :-)


Hej Per :-)

Det kød ser jo super lækker ud og ingen tvivl om, at det har smagt godt. .1%¤
Men HUSK, at for at du kan deltage i konkurrencen, så SKAL der indsendes min. 4 billeder. :-)
Husk på, at 4 billeder og MEGET GERNE lidt tekst omkring fremstillingen er med til, at skabe super god inspiration til alle SV udøver og dermed også til alle der ønsker, at komme i gang med SV. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Thunder1969
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 131

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#37 » 18. aug 2013, 12:31

Hej Fred

Det havde jeg sgu lige glemt ;-)
Fik ikke taget flere billeder i går, men som man kan se ud af beskrivelsen, så er Sous vide jo umiddelbart nemt at gå til. Vi var hjemme ved 18.30 tiden i går og kl19.00 kunne vi sætte os til bordet, med rigtigt godt tilberedt kød, cuvetten blev brunet af på Auplexsen.

Nå men jeg må lige se på hvad vi skal have de nærmeste dage, og se om der måske kan blive til en deltagelse alligevel
Med venlig hilsen
Per R
Auplex kamado
Otg 57cm
Q200
Pro Q smoker

Brugeravatar

melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#38 » 18. aug 2013, 20:47

Sikke en tynd sovs hehe. Jeg eeeeeelsker bare tyk sovs :)
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#39 » 19. aug 2013, 22:29

Vitello tonnato er en dejlig ret fra det italienske køkken. Den lidt pudsige kombination af kød og fisk smager himmelsk!
Her har jeg prøvet at "pifte" retten lidt op på det visuelle udtryk - smagsmæssigt er den meget traditionel

vitello-001.jpg


vitello-002.jpg


vitello-003.jpg
Kalvecuvetten er pudset af og bliver vacumpakket, med salt, peber og lauerbærblade


vitello-004.jpg


vitello-005.jpg
Da sous vide er en metode, og ikke et specifikt redskab, satte jeg mig for at prøve det med de forhånd værende redskaber - en gryde og en induktionsplade kunne holde en temperatur mellem 55 og 58 grader.


vitello-006.jpg
Efter 10 timer i gryden blev cyvetten taget op og afkølet i isvand, og senere i køleskab


Herefter skulle der tilberedes noget tunfisk. Tunbøfferne blev delt i blokke til sousvide på lav varme, og ukorrente stykker til saucen der blev sousvide ved højere varme

vitello-007.jpg
Tun gøres klar


vitello-009.jpg
Tunblokkene pakkes nænsomt for ikke at trykke dem ud af form, og tilberedes i gryden i 15min, ved 40 grader


vitello-010.jpg
De ukorrente stykker pakkes og kommes i gryden i 15 min. ved 65 grader


vitello-011.jpg


vitello-014.jpg
De ukorrente stykker afkøles


vitello-012.jpg
De afkølede blokke aftøres og krydres med muskat, og afsteges hurtigt i rapsolie


vitello-013.jpg
Afstegt tunblokke


vitello-015.jpg
120 gr. tun - 20 gr. kapers - skal og saft af 1 halv citron - 4 æggeblommer - 6-8 anjoser blendes sammen med 1/2 dl. rapsolie, bullion fra kalvecuvetten blendes til en mayonaise-lignende sauce, og smages efterfølgende til med salt peber. (vær varsom med salt, da der er salt i både capers og anjoser)


vitello-016.jpg
Der skæres et par skiver af cuvetten, der er mør og saftig, og svagt rosa.


Og så er der kun tilbage at anrette. Der kan spises et godt brød til - retten kan justeres en del efter egen smag - tun saucen er rigtig god til en rest koldt kød, både fjerkræ og gris, og selvfølgelig kalv og ko.

vitello-017.jpg
Senest rettet af Ib M 20. aug 2013, 00:21, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#40 » 19. aug 2013, 22:46

Hej Ib :-)

HOL'DA nu lige op hvor er det flot og utrolig kreativ. .1%¤

Knaldhammerende godt gået. .1%¤ det ligner jo en million milliard. :-)

NB. Dejlige billeder og super flot med tekst. :-)
Senest rettet af Fred 19. aug 2013, 22:47, rettet i alt 1 gang.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#41 » 19. aug 2013, 22:47

Det er weltklasse. Jeg er i boksen og igang med planlægning:-)

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#42 » 19. aug 2013, 23:01

Takker for det Fred og Morras - glæder mig til at se hvad du disker op med.


Gasolin
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 18

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#43 » 19. aug 2013, 23:27

Her kan vi ikke være med da vi ikke har sådan en gryde. Men savle over de indlæg der er kommet, det kan vi :savl1:, flotte retter i har lavet .1%¤ .

Har lige et spørgsmål til Fred. Du skriver *Konkurrencen slutter søndag den 15 september kl. 24.00*. Foregår afstemningen til samme dato, eller X antal dage efter. Rarest at stemme når alle budene er kommet ind.

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#44 » 19. aug 2013, 23:48

Det ser KNALDHAMRENDE godt ud Ib.
Det er jo ret godt gået at køre en sous vide i en almindelig gryde. Men SV betyder jo bare "under vacuum", så udfordringen er blot at kunne holde en stabil temperatur. Man kan også gøre det i en ovn som har en rimelig temperaturkontrol.

De striber i cuvetten, er det mærker efter kniven, eller er det fordi de er skåret "den forkerte vej"?

Fin gennemgang iøvrigt
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2477

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#45 » 19. aug 2013, 23:58

Jeg tillader mig herved, uden tilladelse, at indmelde SKAAL-UM's flotte kreation MørbradRoulade i konkurrencen :
Se her : viewtopic.php?f=43&p=278975#p278975

Jeg vægter her at alm. kendte og tilgængelige råvarer er komponeret med nytænkning, og sammensat til et åbenlyst appetitligt og velsmagende måltid.

Jeg ville for at blive i det amerikanske kalde retten for Pork TenderLoin Bacon Explosion.

PS Skulle Redaktør eller Skaal-Um have indvendinger over mit indlæg accepterer jeg roligt at det slettes.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#46 » 20. aug 2013, 00:18

lractbird skrev:Det er jo ret godt gået at køre en sous vide i en almindelig gryde. Men SV betyder jo bare "under vacuum", så udfordringen er blot at kunne holde en stabil temperatur. Man kan også gøre det i en ovn som har en rimelig temperaturkontrol

Det kunne være en udfordring hvis der var nogen der ville forsøge sig med ovnmetoden - jeg ved ikke hvor stabile alm. ovne er mht. temperatur.

lractbird skrev:De striber i cuvetten, er det mærker efter kniven, eller er det fordi de er skåret "den forkerte vej"?

Så vidt jeg lige kunne se, skulle den nok ha' været drejet lidt - den "gale" udskæring gjorde dog ikke noget mht. mørhed, men helt rigtigt er det jo ikke.

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#47 » 20. aug 2013, 19:35

Jamen man må jo hyle med de ulve man er i blandt, så dette er vores bud på en omgang Sous vide.

DSCN3027.JPG


Tyndsteg fik 11 timer ved 55c.

Vores tilbehør skulle naturligvis også laves sous vide.

DSCN3030.JPG


De fik 1 time ved 84c.

DSCN3033.JPG


Der er masse af plads delv om vi kun har demi modellen .

Det jeg syntes mindst om ved sous vide .

DSCN3034.JPG


Jeg syntes altså bare ikke det ser lækkert ud sådan et stykke kød fra sous vide.

MENNN når man skal skær det så :savl2: .

DSCN3036.JPG


Så Blev det spisetid nok engang i det lille hus i Mejlby.

DSCN3039.JPG


Som sagt vores bud på en ret :-D

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#48 » 20. aug 2013, 19:42

Det kød ser dæleme godt ud - har endnu til gode at prøve at tilberede grøntsager SV.
Er der forskel på f.eks. kartofler kogt SV og traditionelt kogte, eller begrænser det sig til at det er nemt i SV, og man aldrig får overkogte kartofler ?


Denraretiger
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 272

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#49 » 20. aug 2013, 19:53

Ib M.

Det ser sgu rigtigt godt ud og ikke mindst billederne, men dem burde du jo også have helt styr på.

Det med gryde og termometer vækker minder om mine første "koge kød" forsøg i min gamle lejlighed med gammeldagskomfur. Trin 1 passede a h til og trin 2 var endnu mere a h til...sgu omstændeligt engang :-D

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: KONKURRENCE i Sous Vide

Indlæg#50 » 20. aug 2013, 20:09

Denraretiger skrev:Ib M.

Det ser sgu rigtigt godt ud og ikke mindst billederne, men dem burde du jo også have helt styr på.

Det med gryde og termometer vækker minder om mine første "koge kød" forsøg i min gamle lejlighed med gammeldagskomfur. Trin 1 passede a h til og trin 2 var endnu mere a h til...sgu omstændeligt engang :-D

Jo tak - jeg har en Polyscience immersion circulator, og det er noget nemmere i hverdagen, men bare for at vise at man sagtens kan deltage uden noget dyrt og fancy udstyr, prøvede jeg med gryden.

PS. Håber ikke det var store mængder dyrt kød du prøvede med den gang.

Tilbage til "Konkurrencer"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst