Side 1 af 1

Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 08:12
af jgh
Hvad skal temperaturen være hvis den skal være rosa.
Syntes at ha læst alt ml. 55 og 62 gr.

Godt Nytår til alle her på Grillguru.dk

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 08:22
af Guruen
Oksemørbrad er meget delikat, og kan derfor godt tåle at være rødt.

55 grader er efter min mening den perfekte temperatur.

Husk, at den steger videre et par grader efter kødet er taget af (3-6 grader).

Prøv at se denne oksemørbrad fra sidste nytår som netop fik til 55 grader og derefter 20 minutters hviletid (med termometret stadig isat for at holde på saften):

Billede

Andre ville måske tage den af ved 53 for at den bliver lidt rødere... Men min smag er som på billedet.
Uha - bliver helt sulten og glæder mig allerede til iaften.

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 08:26
af jgh
Der er vist ingen tvivl.................. :savl2:

Tak for det guru.

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 08:26
af jv31
Og hvilke temp. griller i den ved ? Er det bare fuld hammer på kamadoen :D

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 08:33
af Guruen
Jeg ligger altid mellem 400 og 500F når jeg laver stege.

Det er ca. 200-260 grader. Afhængig af hvor travlt jeg har :-)

Kamadoen kan blive vanvittig varm. Bøffer laver jeg mellem 500-600F. Det er kun pizza hvor jeg går over 600.

Og på en almindelig grill ville jeg hælde alle kullene ud i den ene side og lægge kødet i den modsatte side....

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 08:38
af jv31
Guruen skrev:



Og på en almindelig grill ville jeg hælde alle kullene ud i den ene side og lægge kødet i den modsatte side....


Okay,gør du ikke på samme måde i kamadoen når det er en steg (altså en hel mørbrad ) :?:

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 08:59
af Guruen
Jo, altid...

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 11:47
af Guruen
Og husk så lige min kæphest:

Grillmad skal tilberedes så det er TEMPERATUREN og ikke GRILLTIDEN der er den vigtigste faktor.

Husk derfor altid at have et trådløst grilltermometer ved hånden.

Sådan et kan tit købes for 50-100,- når det er på tilbud.

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 16:27
af Robert.A
Hvilken temperatur skal jeg ramme hvis stegen først skal bruges en time senere - og gerne må ligne en der er taget af ved 55 grader?

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 31. dec 2009, 16:30
af Guruen
Jeg ville tage den af ved en 50-51 grader... Men har aldrig prøvet det selv.

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 1. jan 2010, 17:11
af Robert.A
Jeg skal ellers love for at det blev en succes.

Jeg skulle medbringe en grillet oksemørbrad til børn og unge ved årets nytårs middag.

Mørbraden blev saltet med let hånd 5 timer før tilberedning og herefter grillet til en temperatur på 50 grader C.

Pakket i sølvpapir og et gammelt håndklæde og så i termokassen.

1½ time senere blev den pakket ud og skåret i tynde skiver. Den perfekt grillet steg med flot mørke rosa farve gennem hele stegen og masser af saft.

Det bliver helt klart min foretrukne tilberednings måde fremover.

Re: Temperatur i oksemørbrad

: 1. jan 2010, 17:20
af kamado
man kan oss stege den ved lav temparatur i længere tid
...og for nylig er jeg begyndt at lave stege over direkte ild...

varm kamado'en godt op så keramikken er god varm
skru herefter ned for ilden, ....læg kødet på øverste rist
direkte over kullene... kamado'en holder sig meget varm
og når der er skruet ned for ilden bliver kødet ikke "brændt"

..på denne måde er der meget lav luftgennemstrømning
og en stor del af tilberedningen kommer fra den varme
keramik... resultatet er SUPER saftigt