Lidt hjælp med tunbøffer

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#1 » 27. jun 2011, 09:45

Har så købt sådan et stykke tun loin


IMG_0023.JPG




Ca 1,5 Kg


IMG_0024.JPG




Når jeg skærer den op til bøffer passer de så ikke med ca 3 cm tykke ?
og hvordan er det bedst at grille dem ? Direkte i små 5 minutter på hver side ved 220 grader ?
og til sidst de skal være gennemstegte hvordan konstaterer jeg det ?

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#2 » 27. jun 2011, 09:50

hej
jeg laver ofte tun du kan evt se det her indlæg :http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=14082

Siden da har jeg fundet ud af : jo tykker jo bedre så gerne over 4 cm og så helst under 2 min pr side, det bliver knastørt og trævlet hvis det bliver gennemstegt...
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

Dejbjerg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#3 » 27. jun 2011, 09:53

Er der nogen speciel grund til at bøfferne skal gennemsteges..??

Det er et rigtig flot stykke tun du har fundet dig og jeg må indrømme at jeg synes det er MEGET synd at gennemstege det!
Tunbøffer virker ofte tørre og kedelige når de er gennemstegte..

Så hvis det var mig, så ville jeg krydre det med massere af friskkværnet peber og salt og så grille det over direkte, 1 min. på hver side, og lade det hvile 3 min. :-)
/Lena

Nu med blog: www.frkbbq.dk
Like min facebook side og få updates fra bloggen www.facebook.com/frkbbq

Medlem, samt dommerudd. v. KCBS
Medlem af WBQA

Grillpark: Big Green Egg, samt weber

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#4 » 27. jun 2011, 10:08

Jeg er næsten 100% sikker på fruen ikke vil ha' det andet end gennemstegt ,hun er heller ikke begejstret for sushi selvom hun holder meget af fisk .

Nu er det "bare" fruen som skal ha' tunbøf jeg er hysterisk kræsen når det kommer til fisk ,spiser faktisk kun rødspætter og rødtunge ,men så skærer jeg den op i 4 cm og giver den ca 2 min på hver side
ved direkte varme ,tror jeg vil gi' hende nye kartofler,citronsauce,flute og måske lidt asparges til retten.

Brugeravatar

PODANE
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#5 » 27. jun 2011, 10:46

Jeg kommer efter dig med en kæp hvis du gennemsteger det lækre stykke tun lol
:evil: :evil: :evil:
....PODANE....
Zik Zak Pølsesnak

Weber fordi stål er for metalfolk og urtepotter for tøser

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#6 » 27. jun 2011, 10:52

PODANE skrev:Jeg kommer efter dig med en kæp hvis du gennemsteger det lækre stykke tun lol
:evil: :evil: :evil:


Bare rolig det vil jeg ikke gøre nu ,dog er jeg i tvivl om konen kan spise en på 4 cm tykkelse det svarer til 500 g på dette stykke ,men det mætter måske ikke helt som var det oksekød ?

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2982

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#7 » 27. jun 2011, 11:34

gielsgaard skrev:
PODANE skrev:Jeg kommer efter dig med en kæp hvis du gennemsteger det lækre stykke tun lol
:evil: :evil: :evil:


Bare rolig det vil jeg ikke gøre nu ,dog er jeg i tvivl om konen kan spise en på 4 cm tykkelse det svarer til 500 g på dette stykke ,men det mætter måske ikke helt som var det oksekød ?



Tun mætter efter min erfaring meget, så en bøf på 500 er nok til 2 voksne. Og du må altså ikke gennemstege den. Det vil ødelægge den.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#8 » 27. jun 2011, 11:42

Vi får tit tun hjemme hos os, og jeg plejer at marinere det i teriaky sauce og chili flakes, ca en time inden det skal steges. Denne måde har jeg endda fået ikke-fiske-spisere til at spise det, og de synes det var rigtig lækkert.

Som andre har skrevet her i tråden, er det en dødssynd at gennemstege den. Specielt med sådan et lækkert stykke.
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#9 » 27. jun 2011, 11:50

Jeg lover jer ikke at gennemstege den , tror jeg går ned på 3,5 cm tykkelse så får jeg 4 fine bøffer ud af det stykke , det er mere den stegetid som bekymrer mig men regner med at holde mig ti orvis's råd lige under 2 minutter på hver side.

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#10 » 27. jun 2011, 12:44

Jeg går ud fra jeg godt kan fryse resten ned ikk' ?

Brugeravatar

CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#11 » 27. jun 2011, 13:02

gielsgaard skrev:Jeg går ud fra jeg godt kan fryse resten ned ikk' ?


Rå fisk kan du sagtens, det skal bare fryses så hurtigt som overhovedet muligt. Nu, f.eks. ;-)
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 441

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#12 » 27. jun 2011, 13:19

Hold da op et flot stykke :shock:

Det ligner mangle hundredlapper som ligger der - så resultater bliver super.

PS : Pics, or it didn't happen. :savl1:

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#13 » 27. jun 2011, 13:29

[quote="MiNo"]Hold da op et flot stykke :shock:

Det ligner mangle hundredlapper som ligger der - så resultater bliver super.

PS : Pics, or it didn't happen. :savl1:[/quote


Det var ikke slemt ,250 + moms , skal nok smide pic's hvis jeg når det ;-)
Har lavet Eva's citron sauce her fra siden ,så nu skal jeg bare finde ud af de hvide asparges ,regner med at sklælle dem og koge dem i 7-8 minutter.

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2982

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#14 » 27. jun 2011, 15:42

gielsgaard skrev:
MiNo skrev:Hold da op et flot stykke :shock:

Det ligner mangle hundredlapper som ligger der - så resultater bliver super.

PS : Pics, or it didn't happen. :savl1:[/quote


Det var ikke slemt ,250 + moms , skal nok smide pic's hvis jeg når det ;-)
Har lavet Eva's citron sauce her fra siden ,så nu skal jeg bare finde ud af de hvide asparges ,regner med at sklælle dem og koge dem i 7-8 minutter.


Lyder som en god plan.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#15 » 27. jun 2011, 17:49

Hmm.. det var ikke perfekt den fik 3 minutter på hver side men syntes ikke den var ok , lidt for rå .


IMG_0027.JPG



så næste gang skal der ske 2 ting ,der skal lidt mere end salt og peber på og så skal den have 4 minutter på hver side .Men blev nok nervøs da den var meget porøs så turde ikke give den mere.
Har jo 3 mere at øve med ;-) og det var det allerførste der blev lavet på den nye grill.
Men stadigvæk tak for alle de gode råd og tips.

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#16 » 8. jul 2011, 16:05

Ja nu er jeg der igen med de tunbøffer ,som skrevet var det ikke godt første gang anden gang var ikke meget bedre ,der havde jeg lagt den i teriyaki sauce og den fik 4:30 min på hver side ,syntes når jeg ser billeder at tunsteaks andre steder så er kødet helt lyst er det det jeg skal gå lidt efter ?

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#17 » 8. jul 2011, 16:17

Både første gang og anden gang burde du have lagt et bilede ind der viser et tværsnit så vi har mulighed for at kommentere om det er stegt korrekt.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#18 » 8. jul 2011, 18:16

gundersen skrev:Både første gang og anden gang burde du have lagt et bilede ind der viser et tværsnit så vi har mulighed for at kommentere om det er stegt korrekt.



Ja det fik jeg ikke gjort desværre :-( men måske nogen vidste om farven på kødet skal være lyst , fordi de to jeg har grillet virkede temmelig rå .Men gør et forsøg igen imorgen der kommer heller ikke
billeder af den overskåret da vi skal servere det for et par gæster ,så ved jeg bare at der ikke bliver tid til at filme :-) ,denne gang bliver den serveret med grillkulmulens rejesovs.

Brugeravatar

Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#19 » 9. jul 2011, 22:57

Kim

En tunbøf skal være "rå" i midten, lige som en god bøf :savl2:

God varme (250° - 300°) i 1½-2 min. og så 10 min. hviletid i staniol så skulle det være perfekt.

Det afhænger selvfølgelig af en god kvalitet kød, men din ser fin ud. Ellers kan Fiskehuset ved broen i Korsør i hvertfald leverer fisk af super kvalitet.

Her er et link til en lækker tunbøf jeg har lavet viewtopic.php?f=43&t=5711&hilit=tunsteak

Men håber at rejesovsen smagte.
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#20 » 9. jul 2011, 23:01

Altså Jackie... Din rejesauce er og bliver stjernen hvergang den laves...
Alle der ikke har prøvet den: Kom igang!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 298

Re: Lidt hjælp med tunbøffer

Indlæg#21 » 10. jul 2011, 00:58

Grillkulmule skrev:Kim

En tunbøf skal være "rå" i midten, lige som en god bøf :savl2:

God varme (250° - 300°) i 1½-2 min. og så 10 min. hviletid i staniol så skulle det være perfekt.

Det afhænger selvfølgelig af en god kvalitet kød, men din ser fin ud. Ellers kan Fiskehuset ved broen i Korsør i hvertfald leverer fisk af super kvalitet.

Her er et link til en lækker tunbøf jeg har lavet viewtopic.php?f=43&t=5711&hilit=tunsteak

Men håber at rejesovsen smagte.



Ja din rejesovs sad lige i skabet ,havde smagt den lidt til med 2 spsk chillisauce og 2 tsk lime saft lidt salt og peber,rejer ,asparges og dildmarinerede krebsehaler og drysset med lidt dild ,den var et hit ,havde rørt acaciehonning og limesaft som tunen blev penslet med (lige dele af hver) , den er meget svær syntes jeg da den ikke ændrede farven ret meget ,men den fik 4 min pr side ved god varme og fruen og gæsterne var vilde med den så havde vist ramt den meget godt ,må beklage de manglende billeder men var lidt presset .Og igen tusinde tak for al hjæpen.

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 85 gæster