Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#1 » 3. jul 2011, 23:01

Hejsa i GG-land.

På lørdag skal jeg grille majs, kalkunbryst og svinemørbradder på grillen til 9 mennesker. Kødet har jeg helt styr på, men majsene er jeg lidt usikker omkring.
Jeg forestiller mig at grille majsene uden blade, efter de har ligget i vand med sukker og salt i en time. Først vil jeg give dem en time, pakke dem ind i alufolie med en klat smør, lægge dem ned på kulristen mellem kulholderne, mens jeg laver resten af kødet, dvs ca. en time for kalkunbrystet, og ca. 30 minutter forsvinemørbradderne, oppe på risten. Det vil i alt give majene 2 timer. Er dette korrekt fremgangsmåde, eller findes der en bedre?
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#2 » 3. jul 2011, 23:10

Hejsa

Kan du bruge nogle af mine tips her:

viewtopic.php?f=42&p=185829#wrapheader

- Jeg lover dig for at de majs er saftige og lækre...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Fumle
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 699
Kontakt:

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#3 » 3. jul 2011, 23:48

Vi plejer at "vande" dem og så ellers på grille bassen uden noget cirka 200 - 220 grader vendes jævnligt, når man alligevel står og for en øl eller soda pop er dette ikke noget problem.

Når de yderste blade er "brændt" er de klar, husk varmen ellers går der ild i det, men cirka 25-30 min så er det klar til smør og salt, har brugt den metode i flere år nemt og hurtigt

Brugeravatar

Emneforfatter
CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#4 » 4. jul 2011, 07:32

Takker for svarene, men jeg ville helst være fri for at skulle pille bladene af varme majs, ville meget gerne ha de var lige til at sætte på bordet fra grillen.
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2982

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#5 » 4. jul 2011, 22:48

CKC skrev:Takker for svarene, men jeg ville helst være fri for at skulle pille bladene af varme majs, ville meget gerne ha de var lige til at sætte på bordet fra grillen.


Der er ingen vej uden om. Majs bliver klart bedst grillet med bladene på. Hvis du tager dem ud af grillen 15 minutter inden de skal serveres er de ikke så varme. Jeg lader tit bladene sidde på når jeg servere. De holder majsen varm i lang tid og ser flot rustik ud.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#6 » 4. jul 2011, 22:52

Tak for svaret Thomas, men jeg er nød til at have bladene af inden, for jeg vil ikke have dem ind på bordet, og jeg skal også stå og skære kødet ud, så det kan jeg ikke nå at gøre alt sammen på en gang.
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#7 » 4. jul 2011, 23:02

Så får du lige et tips mere :lol:

hvis du fjerner alle de tråde der er i toppen , og snøre bladene med kødtråd , og så ellers gør som Guruen gør...

alle trådene vil sikkert være brændt over når de er færdige men det betyder ikke noget, de er hurtige at gøre klar til servering [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

god fornøjelse med opgaven
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012

Brugeravatar

Emneforfatter
CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#8 » 6. jul 2011, 21:30

Er der ikke nogen der har en fremgnagsmåde til hvordan jeg kan grille alle de majs, uden blade?
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#9 » 6. jul 2011, 21:42

jeg skal give dig et godt råd.

Du skal IKKE prøve 1 times vand bad med salt og sukker, 50 min med blade på ved 220c og 50 min i staniol på en Q320 gasgrill.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Det var sku godt vi havde flere majs til at ligge, de blev total udtørre og var slet ikke til at spise

Brugeravatar

Emneforfatter
CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#10 » 6. jul 2011, 21:53

Tibbil skrev:jeg skal give dig et godt råd.

Du skal IKKE prøve 1 times vand bad med salt og sukker, 50 min med blade på ved 220c og 50 min i staniol på en Q320 gasgrill.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Det var sku godt vi havde flere majs til at ligge, de blev total udtørre og var slet ikke til at spise


Ok tak for rådet. I søndags lavede jeg majs på følgende måde: ½ time i vand ( havde desværre ikke mere tid) 20-25 min på indirekte, og ca 10 min. på direkte, hvor de konstant blev vendt. De var gode, rigtig lækre, men det har jeg desværre ikke plads til på lørdag, derfor efterspørger jeg en anden metode.
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#11 » 6. jul 2011, 21:55

Tibbil skrev:jeg skal give dig et godt råd.

Du skal IKKE prøve 1 times vand bad med salt og sukker, 50 min med blade på ved 220c og 50 min i staniol på en Q320 gasgrill.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Det var sku godt vi havde flere majs til at ligge, de blev total udtørre og var slet ikke til at spise


lavede majs her til aften:

1 time i saltvand og så på grillen i 25 min. ved 200`C indirekte.

De var simpelthen så lækre. :-D



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#12 » 6. jul 2011, 22:00

Torp Hedehusene skrev:
Tibbil skrev:jeg skal give dig et godt råd.

Du skal IKKE prøve 1 times vand bad med salt og sukker, 50 min med blade på ved 220c og 50 min i staniol på en Q320 gasgrill.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Det var sku godt vi havde flere majs til at ligge, de blev total udtørre og var slet ikke til at spise


lavede majs her til aften:

1 time i saltvand og så på grillen i 25 min. ved 200`C indirekte.

De var simpelthen så lækre. :-D



.



sådan laver jeg det også normalt, jeg giver dem så lige lidt olie i vandet også og griller dem med blade på

Brugeravatar

Emneforfatter
CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Lidt hjælp til at lave mange majs på OTG57

Indlæg#13 » 6. jul 2011, 22:01

Torp Hedehusene skrev:Det var sku godt vi havde flere majs til at ligge, de blev total udtørre og var slet ikke til at spise


lavede majs her til aften:

1 time i saltvand og så på grillen i 25 min. ved 200`C indirekte.

De var simpelthen så lækre. :-D



.[/quote]

Uden blade?
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 110 gæster