Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
sarah´s_mor
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#1 » 9. jan 2014, 14:14

Hjælp venner.
jeg skal lave PP til en 3x12 års fødselsdag.
Der bliver ca 20 drenge og piger + 6 voksne.
PP skal bruges i Burgere med coleslaw og der serveres fritter til.
Regnede med at lave Boller i fred style.
Er der en eller anden af jer der har en ide om hvor meget jeg skal beregne i rå vægt kød?
Hilsen
Anette


57 cm Platinum, Q 220, Go anywhere,en helt ny Q320 Spec. Edt, en bålplads med 3 ben og div. tilbehør :-)
Et LILLE skab fyldt med sjove ting til Grillen
og et udekøkken i støbeskeen.


Toftrup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 142

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#2 » 9. jan 2014, 14:51

Jeg vil skyde på at du skal bruge omkring en 8 stykker af 2 kg eller sådan noget.

Hvis man siger 250gram I hver burger, så ved 13 kg er der 2 til hver. men hvis man tager højde for at kødet skrumper ind osv så vil jeg sige. og der sikkert er nogle unge mennesker som kan spise igennem sov så omkring 16 kg vil jeg tro :)

Men dette er blot en matematisk udregning :) hvad det reelt er de kan spise ved man jo først I situationen :)

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#3 » 9. jan 2014, 15:07

Jeg ville beregne 200 gr. pr. barn og 300 gr. pr. voksen, så hvis du laver 6 kg. passer det meget godt, men du kan jo altid lave en ekstra, så er der lidt til fryseren.
Det er min erfaring efter at have lavet PP rigtig mange gange til få og til mange, der er jo også tilbehør.


.
Torp Hedehusene


Nickislagter
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 80

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#4 » 9. jan 2014, 16:10

13 -16 kg !!! er det børn af skovhuggere :roll: haha det er alt for meget :!:
men self altid rart med rigeligt men men men .
vil sige ca 100-125g færdigvægt kød pr burger .
så 3 stk på ca 2 kg er som Torp skriver er fint og der er sikkert også lidt over :savl2:
mvh Nicki

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#5 » 9. jan 2014, 16:14

Jeg vil også sige 100-125 g pr barn og 200-300 g pr voksen!
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#6 » 10. jan 2014, 07:12

Jeg ville lave 18kg :-) så var der 10 til fryseren ;)


Emneforfatter
sarah´s_mor
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#7 » 10. jan 2014, 07:18

16-18 kg!! :shock: :shock: :shock: :shock:
har altså kun en alm weber 57 kuglegrill at gøre godt med. :oops:

jo jo det er vestjyske børn, i voksealderen, men alligevel. [smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]

10 kg mindre lyder fornuftigt,
Tusind tak for jeres besyv. køber filet i aften, så må vi håbe det går an.
Hilsen
Anette


57 cm Platinum, Q 220, Go anywhere,en helt ny Q320 Spec. Edt, en bålplads med 3 ben og div. tilbehør :-)
Et LILLE skab fyldt med sjove ting til Grillen
og et udekøkken i støbeskeen.


Toftrup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 142

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#8 » 10. jan 2014, 10:08

Altså jeg drager konklusionen fra min egen erfaring. I den alder kunne jeg sagtens spise 3 burger med en bøf af 200 gram pr stk.

Men det jo også mig :)

men det er 20 raske drenge børn på 12 år. og 6 piger altså 26 I alt + 1 til 2 voksende.

tja hvis deres appertit ikke er så høj er 8 kg fint vil jeg skyde på

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#9 » 10. jan 2014, 10:15

Jeg ville regne således:

26 personer á 300 gram rå vægt = 4 nakkefilet'er á 2,2-2,4 kg.

Uanset hvad, så ville jeg lave agurke- og gulerodsstænger til...

Coleslaw & fritter fylder også...

Dette er baseret på 8 års catering erfaring.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#10 » 10. jan 2014, 10:18

Guruen skrev:Jeg ville regne således:

26 personer á 300 gram rå vægt = 4 nakkefilet'er á 2,2-2,4 kg.

Uanset hvad, så ville jeg lave agurke- og gulerodsstænger til...

Coleslaw & fritter fylder også...

Dette er baseret på 8 års catering erfaring.


Erfaren mand er god at gæste...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini


tomad
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#11 » 10. jan 2014, 13:43

sarah´s_mor skrev:16-18 kg!! :shock: :shock: :shock: :shock:
har altså kun en alm weber 57 kuglegrill at gøre godt med. :oops:

jo jo det er vestjyske børn, i voksealderen, men alligevel. [smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]

10 kg mindre lyder fornuftigt,
Tusind tak for jeres besyv. køber filet i aften, så må vi håbe det går an.


Sådan for sjovs skyld, vil du så ikke poste det reelle forbrug når festen er forbi? Der er meget varierende meninger om, hvor meget der skal til, så det kunne da være rart at få nogle fakta på bordet. Personligt er jeg ret sikker på at der max bliver spist 200 g. færdig PP pr. person - pp fylder meget, så der bliver en ganske voldsom burger ud af 100 g. pp, en klat coleslaw og hvad man ellers fylder i. Hvis du vejer de færdige fileter før de bliver trukket og så vejer overskuddet bagefter, så har vi jo næsten det korrekte tal ("næsten" fordi min erfaring siger mig at der ryger en sjat i "afgift" til køkkenpersonalet når de dampende varme fileter bliver trukket - især skorpen er jo umulig at stå for :lol: ).
Mvh

Tommy
____________________________
Big Green Egg XL
Big Green Egg Large
Big Green Egg Mini
Weber One-Touch Premium 67 cm


Emneforfatter
sarah´s_mor
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#12 » 10. jan 2014, 19:56

Vil da gerne dele når festen er ovre, og svinet er ædt.

Der er i dag indkøbt knap 7 kg kød. nu smidt i fryseren (kort holdbarhed) og tvivler egenteligt på at der kan stoppes mere i grillen, uden de vil komme til at ligge dumt ifht. kul. regner med morfmirs ring, den plejer at virke for mig hver gang.

den store beregning af krydderimængderne til rubben, er gået igang med lommeregner und alles.
:savl2:
Lørdag i næste uge står festen, så må vi se hvad slut resultatet bliver. [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]
Hilsen
Anette


57 cm Platinum, Q 220, Go anywhere,en helt ny Q320 Spec. Edt, en bålplads med 3 ben og div. tilbehør :-)
Et LILLE skab fyldt med sjove ting til Grillen
og et udekøkken i støbeskeen.

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3246
Kontakt:

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#13 » 10. jan 2014, 20:08

ret nemt at udregne, beregn 150g rub pr nakke
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


Emneforfatter
sarah´s_mor
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#14 » 18. jan 2014, 07:37

Så er der sat 7,17 kg nakke over. Håber det strækker
skal forsøge at få dem vejet i aften før servering, og hyænerne kaster sig over maden.
Hilsen
Anette


57 cm Platinum, Q 220, Go anywhere,en helt ny Q320 Spec. Edt, en bålplads med 3 ben og div. tilbehør :-)
Et LILLE skab fyldt med sjove ting til Grillen
og et udekøkken i støbeskeen.


Emneforfatter
sarah´s_mor
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#15 » 19. jan 2014, 11:05

Der blev lagt 3 stege på grillen med en vægt på ca 2,2 kg hver...
jeg fik kun vejet en inden den blev fortæret, og den var svundet ca 300 g. Dog skal det så også siges, at temp. havde drillet mig en hel del, så det var ikke alle 3 stege der kunne trækkes, dvs. de ikke havde fået længe nok. smagen var dog i topklasse og alle børn var lykkelige.

Der var 22 børn og 9 voksne, vi havde en hel steg til overs, samt der blev smidt en del levninger ud fra børnene.. så det må siges der var så rigeligt med kød.

gæt hvad vores aftensmad står på i aften :savl2:
Hilsen
Anette


57 cm Platinum, Q 220, Go anywhere,en helt ny Q320 Spec. Edt, en bålplads med 3 ben og div. tilbehør :-)
Et LILLE skab fyldt med sjove ting til Grillen
og et udekøkken i støbeskeen.

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Hvor meget nakkefilet skal jeg beregne

Indlæg#16 » 19. jan 2014, 11:31

Træk hvad der trækkes kan og frys det ned. Det er super til fx biksemad
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 64 gæster