Køkken knive

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
marcher9
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 16

Køkken knive

Indlæg#1 » 13. sep 2014, 10:19

Hey...

Skal ud og ha nogle nye køkken knive!!
Er der nogle der kan anbefale noget?

Skal minimum bruge en stor kokke kniv, en kniv til grønsager, en til "det små" og en brød kniv.


Tybalt
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Køkken knive

Indlæg#2 » 13. sep 2014, 10:45

Det er også alt hvad Du har brug for. Jeg har knive fra Mac, Global, og Weber. Weber-knivene, dem hvor håndtag og klinge er udført af samme materiale, er sjovt nok de bedste synes jeg. En skarp Mac er naturligvis livsfarlig skarp og en rigtig god kniv, men man skal passe på den hele tiden hvis den skal bliv ved med at være god. En weber-kniv er temmelig robust, den er let at slibe op igen, og så er den rimelig i pris....så det er dem jeg bruger mest.
Tybalt

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Køkken knive

Indlæg#3 » 13. sep 2014, 10:58

Jeg ville starte med at købe en rigtig god kokkekniv på omkring 20 cm. der ligger godt i hånden, og er rimelig nem at vedligeholde - omkring 500kr. + ville jeg smide efter sådan en.
Den kan bruges til det meste grønt og kød.

En god udbenerkniv på 12-15 cm. er praktisk til mange ting. 300kr. +

En god brødkniv er næsten uundværlig

Og hvis du er til fisk er en kniv med fleksibelt og bøjeligt blad rigtig god.

Hvis du har mulighed for at prøve hvordan kniven ligger i hånden, er det en fordel (i hverttilfælde kokkekniven, da det givet er den du kommer til at anvende mest)

Ib M

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 483

Re: Køkken knive

Indlæg#4 » 13. sep 2014, 11:01

Jeg må indrømme at jeg er stor tilhænger af Fiskars knive (sort gummihåndtag med orange stribe) da de kan blive meget skarpe og er ret nemme at slibe op igen... Skulle uheldet være ude og æggen bliver beskadiget så koster det ikke en formue at købe nye knive :-D
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1561
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#5 » 13. sep 2014, 11:13

Har haft Zimling **** i mange år, en super kniv at holde ved og nem at slibe/vedligeholde skarp
Hvis Zwilling hold dig fra de 5*

Det rigtige svar er, gå ud find nogle der ligger godt i hånden på dig og som ikke glider, hvis du har våde fingre...

Hvad prisleje vil du gerne ligge i? Og hvad er du vandt til?


/Michael (iPhone)

BBq it if possible
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

Emneforfatter
marcher9
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 16

Re: Køkken knive

Indlæg#6 » 13. sep 2014, 11:14



MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1504

Re: Køkken knive

Indlæg#7 » 13. sep 2014, 13:44

De er også ganske gode de Sensei der :)

Sendt fra min SM-N9005 med Tapatalk
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1666

Re: Køkken knive

Indlæg#8 » 13. sep 2014, 14:43

scharstein skrev:Har haft Zimling **** i mange år, en super kniv at holde ved og nem at slibe/vedligeholde skarp
Hvis Zwilling hold dig fra de 5*

Det rigtige svar er, gå ud find nogle der ligger godt i hånden på dig og som ikke glider, hvis du har våde fingre...

Hvad prisleje vil du gerne ligge i? Og hvad er du vandt til?


/Michael (iPhone)

BBq it if possible


Hvad er der galt med 5 stjerner?
Jeg har talt med Zwilling om stålet og fik oplyst at det var samme stål ved 5 og 3 stjerner.
De fleste andre almindelige knive har forøvrigt samme hårdhed men ikke de hårdeste japanske.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Emneforfatter
marcher9
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 16

Re: Køkken knive

Indlæg#9 » 13. sep 2014, 15:11

Er der forskæld på Sensei knive??

Synes jeg har set nogle med sådan lidt "træ" mønster på bladet og jeg har set nogle!! Nogle der ved hvorfor?

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#10 » 13. sep 2014, 15:34

marcher9 skrev:Er der forskæld på Sensei knive??

Synes jeg har set nogle med sådan lidt "træ" mønster på bladet og jeg har set nogle!! Nogle der ved hvorfor?

Hvis du med "træ" mønster mener damasceret stål - se billede, så er vi oppe i en anden prisklasse. Det er en teknik hvor man beskytter ultrahårdt og dermed skrøbeligt og sprødt stål mellem lag af blødere og mere fleksibelt stål - de forskellige stål typer er smedet og foldet sammen i mellem 3 og 63 lag.
Vedhæftede filer
untitled (5).png
untitled (5).png (56.53 KiB) Vist 11977 gange
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1666

Re: Køkken knive

Indlæg#11 » 13. sep 2014, 16:26

prause skrev:
marcher9 skrev:Er der forskæld på Sensei knive??

Synes jeg har set nogle med sådan lidt "træ" mønster på bladet og jeg har set nogle!! Nogle der ved hvorfor?

Hvis du med "træ" mønster mener damasceret stål - se billede, så er vi oppe i en anden prisklasse. Det er en teknik hvor man beskytter ultrahårdt og dermed skrøbeligt og sprødt stål mellem lag af blødere og mere fleksibelt stål - de forskellige stål typer er smedet og foldet sammen i mellem 3 og 63 lag.


Og ofte er det bare noget kosmetisk der er ætset i kniven til sidst for at få den til at ligne en dyr japansk kniv.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#12 » 13. sep 2014, 16:38

steenj skrev:
prause skrev:
marcher9 skrev:Er der forskæld på Sensei knive??

Synes jeg har set nogle med sådan lidt "træ" mønster på bladet og jeg har set nogle!! Nogle der ved hvorfor?

Hvis du med "træ" mønster mener damasceret stål - se billede, så er vi oppe i en anden prisklasse. Det er en teknik hvor man beskytter ultrahårdt og dermed skrøbeligt og sprødt stål mellem lag af blødere og mere fleksibelt stål - de forskellige stål typer er smedet og foldet sammen i mellem 3 og 63 lag.


Og ofte er det bare noget kosmetisk der er ætset i kniven til sidst for at få den til at ligne en dyr japansk kniv.


Ej hvor groft, gør "man" virkelig det?
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Carn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 443

Re: Køkken knive

Indlæg#13 » 13. sep 2014, 19:04

Damascering er kun kosmetisk, jeg er ked af at sige det...
Men pænt er det da.

Teknikken blev i sin tid udviklet til at fjerne urenheder i stålet, men moderne stål er så rent at det ikke giver nogen effekt - udover den visuelle.

Det er helt rigtigt at man "sandwicher" den hårde stålkerne mellem blødere stål, men det gør ingen forskel om det er damasceret eller ej.
/Jakob

-----

Weber OT 47 cm
Weber Q100 - Afgået ved døden under det Københavnske skybrud 2011 - RIP
BGE Large


Moja
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 110

Re: Køkken knive

Indlæg#14 » 13. sep 2014, 19:59

Gå på www.foodgear.dk og få lidt lørdags kniv porno...

Personligt ville jeg gå efter Michael Bras serien fra Kai. Du kan få basis serien for 13.500,-

Brugeravatar

Drifter
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Re: Køkken knive

Indlæg#15 » 13. sep 2014, 20:43

Dette er altså også lidt fedt...
http://mandesager.dk/evercut-furtif/
Mvh Kim J

Summit 670S - WSJ + 57cm i "Simpsons" design + weber OTG 57cm + weber OTG 67cm

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#16 » 13. sep 2014, 22:28

Carn skrev:Damascering er kun kosmetisk, jeg er ked af at sige det...
Men pænt er det da.

Teknikken blev i sin tid udviklet til at fjerne urenheder i stålet, men moderne stål er så rent at det ikke giver nogen effekt - udover den visuelle.

Det er helt rigtigt at man "sandwicher" den hårde stålkerne mellem blødere stål, men det gør ingen forskel om det er damasceret eller ej.


Det er diskutabelt. Jo hårdere stål du laver din midte (og dermed din æg) af jo mere sprød bliver den - hårdhed = sprødt stål, der chipper. Hvis du vil have en hård kerne og dermed den skarpeste og mest hårde æg, så får du til gengæld en kniv, der risikerer at knække når du taber den. Hvis du damascerer, altså laminerer en kniv op med en hård og sprød midte med blødere og mere fleksible får du "næsten" det bedste fra 2 verdner.

Stålets hårdhed opgøres typisk efter Rockwell Scala hvor den fleste knive ligger mellem HrC 55-60. Kommer man op over 60 - mod de 62 er man som regel nødt til at damascere kniven for at ende med en kniv, der ikke er for glasagtig (altså bliver for sprød og knækker når du taber den).

Så er modargumentet selvfølgelig, at der er moderne legeringer, der kan det hele, altså er stort set lige så hårde som de hårdeste damascerede blade, men uden sprødheden. Det er formentlig ved at være korrekt, men så er prisen også mindst det samme som en god damasceret klinge - og så er jeg i øvrigt enig - så ser det cool ud...
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Carn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 443

Re: Køkken knive

Indlæg#17 » 13. sep 2014, 23:12

prause skrev:
Carn skrev:Damascering er kun kosmetisk, jeg er ked af at sige det...
Men pænt er det da.

Teknikken blev i sin tid udviklet til at fjerne urenheder i stålet, men moderne stål er så rent at det ikke giver nogen effekt - udover den visuelle.

Det er helt rigtigt at man "sandwicher" den hårde stålkerne mellem blødere stål, men det gør ingen forskel om det er damasceret eller ej.


Det er diskutabelt. Jo hårdere stål du laver din midte (og dermed din æg) af jo mere sprød bliver den - hårdhed = sprødt stål, der chipper. Hvis du vil have en hård kerne og dermed den skarpeste og mest hårde æg, så får du til gengæld en kniv, der risikerer at knække når du taber den. Hvis du damascerer, altså laminerer en kniv op med en hård og sprød midte med blødere og mere fleksible får du "næsten" det bedste fra 2 verdner.

Stålets hårdhed opgøres typisk efter Rockwell Scala hvor den fleste knive ligger mellem HrC 55-60. Kommer man op over 60 - mod de 62 er man som regel nødt til at damascere kniven for at ende med en kniv, der ikke er for glasagtig (altså bliver for sprød og knækker når du taber den).

Så er modargumentet selvfølgelig, at der er moderne legeringer, der kan det hele, altså er stort set lige så hårde som de hårdeste damascerede blade, men uden sprødheden. Det er formentlig ved at være korrekt, men så er prisen også mindst det samme som en god damasceret klinge - og så er jeg i øvrigt enig - så ser det cool ud...


Nej, ikke helt. "Laminering" og damascering er ikke det samme.
Se f.eks. Zwilling Twin Cermax, med en kerne på 66 rockwell. Den hårde kerne er "sandwiched" mellem blødere stål, men stålet er ikke damasceret.
Der er bestemt ikke noget galt med damascering, det er da flot og alt det der. Men det er så også alt.
/Jakob

-----

Weber OT 47 cm
Weber Q100 - Afgået ved døden under det Københavnske skybrud 2011 - RIP
BGE Large

Brugeravatar

Grillmave
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 142

Re: Køkken knive

Indlæg#18 » 13. sep 2014, 23:15

marcher9 skrev:Jeg overvejer denne kniv serie : http://raadvad.com/index.php/knive/sensei-knivserie

Jeg har Santoku kniven med luftskær, og det er en super lækker kniv. Den og et godt skærebræt gør det rigtig sjovt at ordne grønsager og hakke urter :-)
Med venlig hilsen

- Jesper

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1561
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#19 » 14. sep 2014, 00:44

steenj skrev:
Hvad er der galt med 5 stjerner?
Jeg har talt med Zwilling om stålet og fik oplyst at det var samme stål ved 5 og 3 stjerner.
De fleste andre almindelige knive har forøvrigt samme hårdhed men ikke de hårdeste japanske.


Det er måske en hård udmelding, men de virker skrøbelige/svage og tynde, jeg tror ikke at de vil holde i næsten 20 år som mine 4* har pt og de 4* tror jeg holder min. 20 år mere...

Det undre mig meget at de gik tilbage til samme stål som de brugte til deres 3* især fordi de lavede deres 4* for at have en kniv kokke ville vælge. De holder sig skarpe længe hvis man passer på dem, men min oplevelse er at de er svære at slibe ordentlig op igen.... Men det er jo bare min erfaring :-)

/michael
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***


morildvej320
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Køkken knive

Indlæg#20 » 14. sep 2014, 06:35

Jeg har ran yaxell 69 lags mamascus steel, det er nogle rigtig gode knive, men ligger også i den dyre ende:-)


Simen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 76

Re: Køkken knive

Indlæg#21 » 14. sep 2014, 08:25

Hvis du er interesseret så har jeg et par let brugte zwilling til at ligge du kan købe billigt så.kan du se om de er noget for dig..

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#22 » 14. sep 2014, 08:49

Carn skrev:
prause skrev:
Carn skrev:Damascering er kun kosmetisk, jeg er ked af at sige det...
Men pænt er det da.

Teknikken blev i sin tid udviklet til at fjerne urenheder i stålet, men moderne stål er så rent at det ikke giver nogen effekt - udover den visuelle.

Det er helt rigtigt at man "sandwicher" den hårde stålkerne mellem blødere stål, men det gør ingen forskel om det er damasceret eller ej.


Det er diskutabelt. Jo hårdere stål du laver din midte (og dermed din æg) af jo mere sprød bliver den - hårdhed = sprødt stål, der chipper. Hvis du vil have en hård kerne og dermed den skarpeste og mest hårde æg, så får du til gengæld en kniv, der risikerer at knække når du taber den. Hvis du damascerer, altså laminerer en kniv op med en hård og sprød midte med blødere og mere fleksible får du "næsten" det bedste fra 2 verdner.

Stålets hårdhed opgøres typisk efter Rockwell Scala hvor den fleste knive ligger mellem HrC 55-60. Kommer man op over 60 - mod de 62 er man som regel nødt til at damascere kniven for at ende med en kniv, der ikke er for glasagtig (altså bliver for sprød og knækker når du taber den).

Så er modargumentet selvfølgelig, at der er moderne legeringer, der kan det hele, altså er stort set lige så hårde som de hårdeste damascerede blade, men uden sprødheden. Det er formentlig ved at være korrekt, men så er prisen også mindst det samme som en god damasceret klinge - og så er jeg i øvrigt enig - så ser det cool ud...


Nej, ikke helt. "Laminering" og damascering er ikke det samme.
Se f.eks. Zwilling Twin Cermax, med en kerne på 66 rockwell. Den hårde kerne er "sandwiched" mellem blødere stål, men stålet er ikke damasceret.
Der er bestemt ikke noget galt med damascering, det er da flot og alt det der. Men det er så også alt.


Jamen, så er vi enige (om end ikke helt om brugen af ordene) - du har ret; damascering og laminering er ikke det samme, men i de fleste tilfælde bruges betegnelserne lidt i flæng. For mig var det vigtigste, at videregive den oplysning at hvis man laver knive i flere lag (om de så er damascerede eller laminerede), så kan du både få en meget hård kniv, der holder sin æg og en kniv, der ikke knækker hvis man taber den på gulvet.

Derfor er jeg ikke enig i din udmelding
Carn skrev: "men moderne stål er så rent at det ikke giver nogen effekt - udover den visuelle." .


laminering eller damscering er ikke rent visuelt (selvom det visuelle er en væsentlig pointe ;-) )
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: Køkken knive

Indlæg#23 » 14. sep 2014, 20:53

er hoppet på sådan her MAC DAMASK KOKKEKNIV 24CM
som jeg er super glad for
Vedhæftede filer
DA-BK-240_grande.jpg
DA-BK-240_grande.jpg (13.45 KiB) Vist 11357 gange
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

Carn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 443

Re: Køkken knive

Indlæg#24 » 15. sep 2014, 07:40

prause skrev:
Jamen, så er vi enige (om end ikke helt om brugen af ordene) - du har ret; damascering og laminering er ikke det samme, men i de fleste tilfælde bruges betegnelserne lidt i flæng. For mig var det vigtigste, at videregive den oplysning at hvis man laver knive i flere lag (om de så er damascerede eller laminerede), så kan du både få en meget hård kniv, der holder sin æg og en kniv, der ikke knækker hvis man taber den på gulvet.

Derfor er jeg ikke enig i din udmelding
Carn skrev: "men moderne stål er så rent at det ikke giver nogen effekt - udover den visuelle." .


laminering eller damscering er ikke rent visuelt (selvom det visuelle er en væsentlig pointe ;-) )


Vi er enige, der var bare lige semantikken der var lidt forskellig :)
/Jakob

-----

Weber OT 47 cm
Weber Q100 - Afgået ved døden under det Københavnske skybrud 2011 - RIP
BGE Large

Brugeravatar

JMD
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 424

Re: Køkken knive

Indlæg#25 » 15. sep 2014, 10:20

Jeg kan varmt anbefale Yaxell Ran knive. De ligger rigtigt godt i hånden.
http://www.thegoodstuffshop.dk/product. ... duct=21760

21760c.jpg


Jesper-BP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 249

Re: Køkken knive

Indlæg#26 » 15. sep 2014, 18:08

http://www.hwl.dk/da/product/endeavour/endeavour-kokkekniv

Bruger denne kniv! Og må sige at jeg er utroligt glad for den! Min Zwilling er ihvertfald blevet lagt på hylden :P
Dum jyde som elsker at lege med mad og kryderier.
Det lykkedes som regel at få det til at smage!


Tybalt
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Køkken knive

Indlæg#27 » 16. sep 2014, 12:45

Fine knive, fine knive, dem hvor klingen er lamineret af flere slags stål, den skærende æg er hærdet, og håndtaget er fremstillet af noget eksotisk fra den anden side af kloden, eller af 'unobtanium'.
Jeg har selv sådan nogle fætre (MAC) og det er jo herligt værktøj. Man kan barbere sine..nå lige meget, men de er virkelig skarpe, og man kan godt forstå hvorfor samurai sværdet var et livsfarligt våben. Men man bliver nød til at have et paranoidt forhold til knivene, hvis de skal blive ved med at kunne skære. Alt omkring én arbejder på at omdanne dine fine knive til skrot. En dag hvor man er travlt optaget af andet ser man pludselig at kniven er kastet ned i stålvasken sammen med servicet fra en middag til 12, og når man så himler op er der ved gud ingen der kan forstå at man tager sådan på vej over en kniv. Det er jo bare et stykke jern med et pånittet stykke plastik i den ene ende. En dag ryger den så i vaskemaskinen, og håndtaget af 'unobtainium' ligner noget der er skyllet op på stranden ved Hvide Sande. Jamen, det bør den da kunne tåle!..et lille stykke blik og lidt plastik til over 1000kr! Lad være med at argumentere! You just can't win! Og så den ultimative kicker, Du har købt en hel gris og Din mor skal have et stykke af den. Hun medbragte sin nye ven der lige hjælper Dig med at slibe Din 'sløve' kniv så den rigtigt kan skære...ude på trappestenen, der er af beton. Havde Du bare ikke kørt ned til købmanden efter øl. Nu ligner kniven noget fra 9/11 og det er ikke sikkert der er nogen redning. Men hvis den kan reddes, skal Du slibe med keramisk sten og diamant i mange timer før kniven kan bruges igen.
Jeg tror det jeg vil sige er, at man skal passe pokkers godt på knive med hærdet æg. De er endog meget svære at gøre skarpe igen hvis de har fået en skade, mens almindelige knive med forholdsvis bløde klinger kan rettes op med et strygestål på meget kort tid. Vær i den forbindelse opmærksom på, at et strygestål ikke kan anvendes på en kniv med hærdet æg! Det har overhovedet ingen effekt!
Tybalt

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#28 » 16. sep 2014, 17:43

Tybalt skrev:Fine knive, fine knive, dem hvor klingen er lamineret af flere slags stål, den skærende æg er hærdet, og håndtaget er fremstillet af noget eksotisk fra den anden side af kloden, eller af 'unobtanium'.
Jeg har selv sådan nogle fætre (MAC) og det er jo herligt værktøj. Man kan barbere sine..nå lige meget, men de er virkelig skarpe, og man kan godt forstå hvorfor samurai sværdet var et livsfarligt våben. Men man bliver nød til at have et paranoidt forhold til knivene, hvis de skal blive ved med at kunne skære. Alt omkring én arbejder på at omdanne dine fine knive til skrot. En dag hvor man er travlt optaget af andet ser man pludselig at kniven er kastet ned i stålvasken sammen med servicet fra en middag til 12, og når man så himler op er der ved gud ingen der kan forstå at man tager sådan på vej over en kniv. Det er jo bare et stykke jern med et pånittet stykke plastik i den ene ende. En dag ryger den så i vaskemaskinen, og håndtaget af 'unobtainium' ligner noget der er skyllet op på stranden ved Hvide Sande. Jamen, det bør den da kunne tåle!..et lille stykke blik og lidt plastik til over 1000kr! Lad være med at argumentere! You just can't win! Og så den ultimative kicker, Du har købt en hel gris og Din mor skal have et stykke af den. Hun medbragte sin nye ven der lige hjælper Dig med at slibe Din 'sløve' kniv så den rigtigt kan skære...ude på trappestenen, der er af beton. Havde Du bare ikke kørt ned til købmanden efter øl. Nu ligner kniven noget fra 9/11 og det er ikke sikkert der er nogen redning. Men hvis den kan reddes, skal Du slibe med keramisk sten og diamant i mange timer før kniven kan bruges igen.
Jeg tror det jeg vil sige er, at man skal passe pokkers godt på knive med hærdet æg. De er endog meget svære at gøre skarpe igen hvis de har fået en skade, mens almindelige knive med forholdsvis bløde klinger kan rettes op med et strygestål på meget kort tid. Vær i den forbindelse opmærksom på, at et strygestål ikke kan anvendes på en kniv med hærdet æg! Det har overhovedet ingen effekt!
Tybalt



LOL :lol:
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Køkken knive

Indlæg#29 » 16. sep 2014, 17:49

Tybalt skrev:... der lige hjælper Dig med at slibe Din 'sløve' kniv så den rigtigt kan skære...ude på trappestenen, der er af beton. Havde Du bare ikke kørt ned til købmanden efter øl. Nu ligner kniven noget fra 9/11 ....


Moralen er: sørg altid for at have rigelige mængder af øl i huset.
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]





Hold nu op hvor var jeg blevet sur, hvis det var sket her i huset....... :evil: :evil: :evil:
(men jeg har jo altid rigeligt med øl, så det sker nok ikke :-D )
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 222

Re: Køkken knive

Indlæg#30 » 16. sep 2014, 22:09

Kæft jeg var gået amok! Fruen rører knap mine knive.. Og gør hun ved hun de skal lægges ved siden af vasken så skal jeg nok vaske dem op.. Men også kun mig der laver mad Stort set :-)

-Sent using Rock, Paper and the occasional Scissors-


Missah
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Køkken knive

Indlæg#31 » 16. sep 2014, 23:50

Jeg har en masahiro Pro kokkekniv fra www.kunstogkokkentoj.dk og den er jeg rigtig glad for.
Sammen med et dickson strygestål, spiller det max :)

Brugeravatar

Sikots
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 448
Kontakt:

Re: Køkken knive

Indlæg#32 » 21. sep 2014, 22:12

Kokkekniven Tojiro Pro F1034: http://www.hwl.dk/da/product/tojiro-kni ... kniv-f1034
Jeg har haft en Endeavour Kokkekniv: http://www.hwl.dk/da/product/endeavour/ ... -kokkekniv - men med udskiftning til Tojiro F1034, blev den unødvendig.

Trancherkniv: http://www.hwl.dk/da/product/endeavour/ ... kaererkniv
Ikke super holdbart skær, var også årsagen til at Endeavour kokkekniven blev sendt hjemmefra.

Altmuligkniven (lille kokkekniv) Tojiro F20, ligner lidt at Shibby serien har taget over: http://www.skarppaamad.dk/2012/03/skarp ... lemsgoder/

Filetteringskniv, Tojiro Deba: http://www.kitchenone.dk/kokkenknive/41 ... Amde8P8HAQ

Derudover et par billige knive til når der skal skæres i mærkelige ting (ben, brusk, børn osv) - knive som udsættes for alt andet end kærlighed...
MVH
Bjarne

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2982

Re: Køkken knive

Indlæg#33 » 22. sep 2014, 02:12

Tybalt skrev:Fine knive, fine knive, dem hvor klingen er lamineret af flere slags stål, den skærende æg er hærdet, og håndtaget er fremstillet af noget eksotisk fra den anden side af kloden, eller af 'unobtanium'.
Jeg har selv sådan nogle fætre (MAC) og det er jo herligt værktøj. Man kan barbere sine..nå lige meget, men de er virkelig skarpe, og man kan godt forstå hvorfor samurai sværdet var et livsfarligt våben. Men man bliver nød til at have et paranoidt forhold til knivene, hvis de skal blive ved med at kunne skære. Alt omkring én arbejder på at omdanne dine fine knive til skrot. En dag hvor man er travlt optaget af andet ser man pludselig at kniven er kastet ned i stålvasken sammen med servicet fra en middag til 12, og når man så himler op er der ved gud ingen der kan forstå at man tager sådan på vej over en kniv. Det er jo bare et stykke jern med et pånittet stykke plastik i den ene ende. En dag ryger den så i vaskemaskinen, og håndtaget af 'unobtainium' ligner noget der er skyllet op på stranden ved Hvide Sande. Jamen, det bør den da kunne tåle!..et lille stykke blik og lidt plastik til over 1000kr! Lad være med at argumentere! You just can't win! Og så den ultimative kicker, Du har købt en hel gris og Din mor skal have et stykke af den. Hun medbragte sin nye ven der lige hjælper Dig med at slibe Din 'sløve' kniv så den rigtigt kan skære...ude på trappestenen, der er af beton. Havde Du bare ikke kørt ned til købmanden efter øl. Nu ligner kniven noget fra 9/11 og det er ikke sikkert der er nogen redning. Men hvis den kan reddes, skal Du slibe med keramisk sten og diamant i mange timer før kniven kan bruges igen.
Jeg tror det jeg vil sige er, at man skal passe pokkers godt på knive med hærdet æg. De er endog meget svære at gøre skarpe igen hvis de har fået en skade, mens almindelige knive med forholdsvis bløde klinger kan rettes op med et strygestål på meget kort tid. Vær i den forbindelse opmærksom på, at et strygestål ikke kan anvendes på en kniv med hærdet æg! Det har overhovedet ingen effekt!
Tybalt


Kom til at tænke på det her klip da jeg læste dit indlæg

https://www.youtube.com/watch?v=g12PwG543vo

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 70 gæster