Hvad mon er forskellen

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Hvad mon er forskellen

Indlæg#1 » 27. sep 2016, 20:07

Købte 2 ting med hjem fra US som jeg syntes går igen og igen i div opskrifter.

Nu vil jeg finde ud af om hvad forskellen er i forhold til det vi normalt bruger .

Har du prøvet og har du en ide så sig til
IMG_0569.JPG


Isaq Kampp
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#2 » 27. sep 2016, 20:27

Kosher salt er, som navnet antyder, Kosher. Hvordan det er kosher ifht alm salt ved jeg ikke.
Salt er salt (Medmindre man gider debaterer havsalt ect, men alt salt er/var originalt havsalt).
Salt kan have forskellige krystal størrelser, derfor findes der alt fra fint bordsalt til krystaller på 3-4Meter i nogle undergrunds-huler.
Saltets krystal størrelse har indflydelse på "smagen" i det at det opløses mere eller mindre hurtigt på tungen.
Derfor bør opskrifter altid være i gram og ikke volumen...!

Canola oil er rapsolie.

Håber at det var informativt.

Brugeravatar

Emneforfatter
Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#3 » 28. sep 2016, 02:02

Det var det tak for det , havde ingen ide om det og gad ikke slå det op , kunne bare se det var genganger i masse opskrifter


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1648

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#4 » 28. sep 2016, 07:26

Det salt er bare rent salt uden jod, det er noget amerikanerne går meget op i men det har ingen som helst betydning for madlavning.
Kan dog have betydning for om man udvikler struma, jeg fik struma efter at jod havde været taget ud af vores salt i en lang periode, men jeg ved ikke om det kun var derfor.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 135

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#5 » 28. sep 2016, 09:24

Er kosher ikke en jødisk ting? På samme måde som halal er en ting for muslimer?


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1648

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#6 » 28. sep 2016, 11:25

Jo, og meget indviklede regler der kræver mange gryder.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


JetteM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#7 » 28. sep 2016, 11:42

Kosher salt er groft salt, og det kan være både med og uden jod.
Navnet kommer af at man bruger/ brugte groft salt til at fjerne blodet fra kødets overside, og på den måde gøre kødet kosher.
Saltet er altså ikke kosher, men " bare " groft salt, i modsætning til fint salt , der hedder table salt
mvh Jette


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1648

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#8 » 28. sep 2016, 15:42

Vidste ikke at det er groft men jeg tror stadigt at grunden til at man gerne vil bruge det i US er at det oftest ikke er tilsat jod.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kosher_salt
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: Hvad mon er forskellen

Indlæg#9 » 28. sep 2016, 18:48

http://amazingribs.com/recipes/my_ingre ... _salt.html

Ikke overraskende skriver Meathead også noget meget omfattende og informativt om salt.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 27 gæster